Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde se mai practică turismul „fără restricţii” pe litoralul românesc

ro

28 Aug, 2011 12:16 1255 Marime text

Disputa iscată în acest week-end pe marginea felului în care se practică turismul pe litoral s-a purtat în special în jurul staţiunilor. Sintagma de "turism fără restricţii", propusă de primarul de Constanţa, Radu Mazăre, în replică la turismul "cu restricţii" care se practică acum, ar presupune un set lax de reguli care l-ar face pe turistul clasic să se simtă liber şi fără constrângeri. Exemplul dat de primar s-a referit la posibilitatea de "a te da cu ski jet-ul" pe unde vrei tu, adică nu într-un spaţiu "încercuit", aşa cum se face în staţiunile europene.

Există însă o categorie de români care înţeleg termenul de "turism fără restricţii" uşor diferit. Pentru ei noţiunea de "ski jet" este din start o barbarie.

"Stresul dispare, creşte încrederea în sine, comunicarea pare mai uşoară. O zi fără haine pe o plajă naturistă pare să relaxeze mai mult decât un sfârşit de săptămână petrecut oriunde altundeva". Astfel îşi încurajează pe site-ul propriu adepţii Asociaţia Americană pentru Recreere prin Nudism, care a fost înfiinţată în 1931. "În plus, fără haine, este mai puţin probabil că îţi vei da seama că cineva este un preşedinte de bancă sau un şofer de taxi", continuă prezentarea.

Pe litoralul din România, locurile pentru turiştii care preferă să practice nudismul au cam dispărut, comparativ cu situaţia de dinainte şi imediat după anii '90. Cei pasionaţi să se bronzeze "fără dungi" se plâng că nu mai găsesc plaje speciale. În ultimii ani, Vama Veche şi 2 Mai, staţiuni preferate de nudişti, s-au umplut de familii cu copii care nu îi văd cu ochi buni pe cei care au curajul să se expună fără haine.

http://www.gandul.info/magazin/video-unde-se-mai-practica-turismul-fara-restrictii-pe-litoralul-romanesc-8641331

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii