Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romancele, "preferate" de proxenetii din Germania

ro

24 May, 2010 20:59 1018 Marime text

Ultimul bilanţ al Oficiului Federal de Criminalistică (BKA) din Germania arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane, în 2009, sunt din România şi Bulgaria.

În Germania, acest fenomen a avut anul trecut o creştere de 5 procente, comparativ cu situaţia din 2008. Astfel, au fost descoperite peste 700 de femei, obligate să se prostitueze, majoritatea din România, Bulgaria şi alte state europene (86% din numărul total al victimelor exploatării sexuale).

În acest context, prostituţia forţată, relatează ediţia de astăzi a Deutsche Welle, este o provocare din ce în ce mai mare pentru autorităţi. În Germania prostituţia este legală şi pentru că prin statutul de cetăţean european persoanele din România şi Bulgaria au drept de rezidenţă, situaţia este simţitor mai dificilă pentru poliţiştii nemţi.

În ultimul an, anchetele poliţiei germane s-au finalizat cu sute de descinderi la bordeluri. Au fost percheziţionate 600 astfel de afaceri şi au fost deschise peste 500 de dosare penale pentru trafic de persoane. Un alt element îngrijorător, concluzionat de documentul Oficiului Federal de Criminalistică (BKA) este numărul mai mare de victime cu vârsta de 14 ani, acesta fiind dublu comparativ cu situaţia din 2008.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii