Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor, destructurat de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)

ro

23 Nov, 2023 13:54 1042 Marime text
Sursa galeriei foto: DIICOTLa data de 23.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești  împreună cu  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară și 20 mandate de aducere pe raza județului Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor.

Potrivit DIICOT, din cercetări a reieșit că,  începând cu anul 2021, patru  făptuitori au constituit un grup infracțional organizat, la care a aderat un al cincilea, în scopul  exploatării sexuale a mai multor persoane, atât în România, cât și pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Veniturile obținute din exploatarea sexuală au fost, în cea mai mare parte, însușite de  membrii grupului infracțional și folosite la  achiziționarea unor bunuri, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii originii ilicite a sursei banilor.

„Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.
Acțiunea se realizează cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de  Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Descinderi la Tulcea la un suspect de pornografie infantilă! Victimele, mai mulți minori (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii