Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de un milion de euro în cazul unei grupări cercetate pentru proxenetism şi spălarea banilor (VIDEO)

ro

18 Jan, 2024 14:19 749 Marime text

Azi, 18 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 21 de percheziții, în judeţul Buzău, la locuințele unor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Buzău cu autorităţile judiciare din celelalte state, transmite Poliția Română. 

Perchezițiile se desfăşoară în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1 milion de euro. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a mai punctat sursa citată. 



 

Citește și:

Percheziții domicliare! Vizați suspecți de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii