Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în București și în alte trei județe la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și camătă (GALERIE FOTO)

ro

23 Nov, 2023 12:48 877 Marime text
Sursa galeriei foto: DIICOTLa data de 23.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași, pun în executare 16 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județelor Călărași, Ilfov și Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane,  proxenetism și camătă. 

Potrivit DIICOT, din probele administrate a rezultat că,  în perioada 2021- noiembrie 2023,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, un suspect a recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin  utilizarea de violențe fizice și psihice le-a determinat să practice prostituția în folosul său.

„De asemenea, alți doi suspecți în  cauză, pe  parcursul anului 2023, au obținut de la mai multe femei care practicau prostituția foloase patrimoniale. 
Cercetări efectuate au mai relevat că, în perioada 2020-noiembrie 2023, o suspectă, cu sprijinul altor doi suspecți ( din care unul membru de familie) a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, prin punerea la dispoziție a unei locații în municipiul București, postarea  de anunțuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei și a altor servicii,  obținând astfel foloase  patrimoniale,  în procent de  50% din câștigurile realizate din practicarea prostituției.
Cu privire la alți trei suspecți, s-a reținut că în perioada 2022-2023, au dat bani cu dobândă,  ca îndeletnicire, fără a deține autorizație în acest scop,  suspecților  implicați în activitatea de înlesnire a prostituției.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO București,  Serviciului Poliției de Frontieră Giurgiu și jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Călărași și Giurgiu.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de  Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți! Cum acționau suspecții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii