Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD vrea referendum pe masurile anticriza

ro

31 May, 2010 18:56 986 Marime text

Moţiune de cenzură şi organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu tăierile salariale şi de pensii conţinute de măsurile guvernamentale de austeritate sunt căile de atac pe care PSD a decis să le folosească pentru a contracara implementarea pachetului de legi pe care Executivul îşi va asuma răspunderea în parlament. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, azi, după şedinţa BPN al partidului, că social-democraţii îi vor solicita preşedintelui Traian Băsescu organizarea unui referendum consultativ asupra măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare avansate de Guvern.

"Vom întocmi exact toate temele unui posibil referendum, în care poporul român să decidă dacă soluţiile propuse de Guvern sunt cele bune sau soluţii alternative, propuse fie de opoziţie, fie de orice alte structuri sociale sau economice", a explicat liderul social-democrat.

Conducerea PSD a analizat deja o schiţă a scrisorii care va fi remisă Cotroceniului cel mai probabil mâine.

"Dacă preşedintele va refuza să se întoarcă la votul popular, va fi poate ultima dovadă că preşedintele ţării acţionează împotriva mandatului pe care l-a primit anul trecut, când a promis celor care l-au votat cu totul alte măsuri decât cele propuse astăzi", a subliniat Ponta.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii