Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni previn delincvenţa juvenilă

ro

13 May, 2011 14:27 752 Marime text

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie au participat la întâlniri cu elevii Liceului Carmen Sylva şi ai Şcolii cu clasele I-VIII Eforie Nord, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, activitate ce se înscrie în cadrul Programului de Prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat violenţa în mediul şcolar, consumul de droguri şi plante etnobotanice, consecinţele săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului, în rândul tinerilor.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu elevii, aceştia fiind invitaţi să-şi exprime părerea cu privire la aspectele abordate.

Poliţiştii i-au informat cu privire la răspunderea minorului şi i-au sfătuit să nu se lase influenţaţi de către persoane care îi îndeamnă să comită fapte antisociale sub pretextul că sunt mai mici şi nu pot fi pedepsiţi, să îşi aleagă cu mare grijă prietenii, evitând tovărăşia persoanelor delincvente, să aibă tăria de a-şi susţine propriile păreri, să apeleze la sprijinul părinţilor, profesorilor şi poliţiştilor pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Minorii reprezintă un grup de risc, având în vedere faptul că pot fi uşor ademeniţi în activităţi infracţionale de către persoane mai în vârstă decât ei, sub pretextul că nu vor fi traşi la răspundere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii