Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impins de o necunoscuta, papa a cazut dar a putut sa celebreze misa de miezul noptii

ro

25 Dec, 2009 13:12 1547 Marime text

papa1.jpgÎmpins de o necunoscută la intrarea în bazilica Sfântul Petru din Roma, papa Benedict al XVI-lea a alunecat şi a căzut, dar s-a ridicat imediat, ajutat prompt de escorta sa, şi a putut să celebreze misa de miezul nopţii, au anunţat joi seară agenţiile Reuters şi EFE.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a declarat, citat de Reuters, că femeia, care a sărit peste baricada instalată la bazilică la începutul liturghiei de Crăciun joi noapte, părea 'instabilă' psihic. Ea a fost reţinută de securitatea Vaticanului.

În timp ce serviciul de securitate încerca să o oprească, atât papa cât şi un cardinal bătrân au căzut pe podeaua de marmură a bazilicii într-o atmosferă de confuzie.

Papa, 82 de ani, a fost ajutat imediat să se ridice, după câte s-ar părea fără să fi păţit ceva, şi s-a îndreptat spre aripa principală a catedralei pentru a continua serviciul religios. El a ţinut apoi predica şi nu părea afectat de incident. Femeia este reţinută şi chestionată de poliţia de securitate a Vaticanului.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii