Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă pentru prinderea uniui șofer beat care a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor

ro

10 Sep, 2023 13:21 795 Marime text
Poliţiştii din Botoşani au tras, duminică dimineaţă, cinci focuri de armă pentru a opri un şofer care a refuzat să oprească la semnalele lor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu citat de agerpres.ro

Potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au decis să îl oprească pe şoferul respectiv pe motiv că acesta "conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului şi patinarea roţilor motoare".

"Întrucât acesta nu s-a conformat, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la ieşirea din localitatea Răchiţi, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localităţii, moment în care poliţiştii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical şi înspre pneuri. În urma utilizării armamentului nu au rezultat victime sau pagube materiale", a precizat Nenişcu.


Tânărul aflat la volan, în vârstă de 23 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal şi conducere pe sensul opus de mers.

De asemenea, faţă de el a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge. 

agerpres.ro 

Citește și: 

Un polițist din Constanța a refuzat 4000 de euro mită! Judecătorii au rămas în pronunțare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii