Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de Opinie 61% dintre respondenți consideră că ÎPS Teodosie nu va reuși să împiedice demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii din Tomis Nord

ro

20 Jun, 2022 00:00 13739 Marime text
  • 322 de persoane au participat la sondaj, iar dintre acestea 61% consideră că nu va reuși ÎPS Teodosie să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord.
  • Alți 39% dintre respondenți au precizat că Arhiepiscopul Tomisului va reuși să împiedice demolarea lăcașului de cult.
  • De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă.

De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă. 

Situația bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din cartierul Tomis Nord din Constanța este departe de a se rezolva. Instanța a dat o sentință definitivă prin care a decis demolarea lăcașului de cult, sentință ce ar trebui pusă în aplicare de Primăria Constanța.

În urmă cu două săptămâni  ÎPS Teodosie însoțit de un sobor de preoți a susținut Sfânta Liturghie la biserica din Tomis Nord, iar la final a avut câteva vorbe pentru credincioși și primarul, Vergil Chițac.

Întrebat de faptul dacă știe că este posibil ca săptămâna următoare să aibă loc demolarea, ÎPS Teodosie a spus că dreptul divin este deasupra dreptului uman.

 „Buldozerele nu trec peste oameni. Ne vom sesiza și venim o sută. Dacă este nevoie facem un referendum cu 100 de preoți și 10.000 de credincioși la primărie și aici la biserică. Decizia poate fi schimbată. Este o decizie nefirească. Un sacrilegiu nu este o decizie firească. Dreptul divin este deasupra dreptului uman. Creștinii au dreptul să se roage. Au acest drept constituțional. S-a încălcat acest drept de  ase ruga unde s-au rugat 20 de ani. Cine le ia acest drept? Justiția, Primăria, nimeni nu are dreptul acesta. Au fost hotărâri nedrepte și trebuie să fie corectate“ -a mai menționat ÎPS Teodosie.

În replică, primarul Constanței, Vergil Chițac, precizează că situația este una delicată, sfătuindu-i pe cei care slujesc la această biserică să își recupereze bunurile din interior înainte de ziua demolării.

În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Credeți că ÎPS Teodosie va reuși să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord?“



322 de persoane au participat la sondaj, iar dintre acestea 61% consideră că nu va reuși ÎPS Teodosie să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord. Alți 39% dintre respondenți au precizat că Arhiepiscopul Tomisului va reuși să împiedice demolarea lăcașului de cult.
De precizat că, între timp Judecătoria Constanța a decis joi, 16 iunie 2022, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii! Astfel, lăcașul de cult nu va fi demolat până la toamnă.
 
Citește și:

Sondaj de Opinie
Credeți că ÎPS Teodosie va reuși să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord?




EXCLUSIV!
Demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, suspendată de Judecătoria Constanța!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii