Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti

ro

13 Sep, 2012 20:19 1339 Marime text

Helmuth Duckadam a fost internat, joi, la Spitalul Militar din Bucureşti, după ce a acuzat dureri la braţul drept.

Helmuth Duckadam este supus unor noi investigaţii medicale, după ce, pe 7 septembrie, a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unui anevrism.

"Mă simt bine! Le mulţumesc doctorilor care au făcut o treabă bună. Ieri eram pe faleză şi m-am forţat s-o iau în braţe pe fiica mea şi avînd un cheag de sînge în antebraţ, am început să mă simt rău şi am ajuns la spital. Mă voi întoarce în Bucureşti mîine, dar nu mai e nevoie să stau în spital. O să mai fac analize săptămîna viitoare. E bine că intervenţia s-a făcut la timp. M-a sunat toată lumea de la Steaua, le mulţumesc. Sper să cîştige Steaua campionatul", a declarat Duckadam după operaţie.

Duckadam a mai avut probleme medicale, iar acum câţiva ani a dezvăluit că dacă i s-ar fi făcut un control mai amănunţit nu prindea finala de la Sevilla. Avea probleme cu anevrismul cel puţin din iarna 1985-1986. Dupa finala de la Sevilla a mai jucat pentru o scurtă perioadă, apoi a fost nevoit să se retragă din activitate din cauze medicale.

Până în 2004 nu a mai avut astfel de probleme de sănătate, dar a ajuns din nou pe masa de operaţie deoarece la genunchiul stâng i s-a acumulat o mare cantitate de lichid care îi punea în pericol întregul picior. Operaţia s-a efectuat cu succes de către un medic din Arad.

În 2005 Duckadam a suferit o noua intervenţie chirurgicală şi la genunchiul drept, cauza fiind aceeaşi ca la piciorul stâng, acumulare de lichid.

În 2009 a suferit un anevrism la umărul drept şi trebuia operat de urgenţă. Această operaţie a costat 20.000 de euro, bani pe care i-a primit de la Gigi Becali.

Anevrismul este o malformaţie congenitală, care constă în apariţia unei zone dilatate a peretelui arterial, ca o umflătură pe traiectul unei artere sangvine. Pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune trebuie operaţi înainte ca anevrismul să se spargă şi să provoace un accident vascular, care poate fi chiar fatal. Prin intervenţia chirurgicală, medicul "sugrumă" umflătura, cu ajutorul unor cleme de oţel.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii