Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FCSB - FC Viitorul. Cristian Bivolaru i-a dat replica lui Duckadam „Trebuie să caute cauzele în altă parte, nu în «foamea de bani»“

ro

07 Mar, 2018 00:00 1881 Marime text
Campioana României, FC Viitorul, s-a calificat pentru al treilea an consecutiv în turneul play-off al Ligii 1, fază a competiţiei în care participă cele mai bune şase formaţii ale campionatului. FC Viitorul susţine primul meci din play-off în deplasare cu FCSB, duminică, 11 februarie, de la ora 20.45.
 
De la schimbarea sistemului competiţional, în sezonul 2015/2016, doar trei echipe au reuşit acest lucru, acestea fiind, de altfel, exact campioanele ultimelor trei ediţii! „Performanţa formaţiei constănţene este una extrem de importantă, mai ales că a fost obţinută an de an cu cel mai tânăr lot de jucători din Liga 1 şi, mai mult decât atât, după ce lotul a suferit multe schimbări la începutul fiecărui campionat. După o primă ediţie 2015/2016, în care echipa s-a clasat pe locul 5, cea mai bună performanţă în acel moment, în urma căreia a evoluat pentru prima oară în cupele europene, a urmat în sezonul 2016/2017 câştigarea titlului naţional, o nouă premieră pentru zona Dobrogea!“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Cea mai tânără campioană din Europa

 
Echipa constănţeană a devenit cea mai tânără campioană din Europa, iar performanţa incredibilă a însemnat şi despărţirea de mulţi dintre cei care aduceau la Constanţa titlul naţional: Romario Benzar, Florinel Coman, Dragoş Nedelcu, Florin Purece, Neluţ Roşu, Vlad Morar, Kevin Boli, Victor Râmniceanu sau George Țucudean, care au fost transferaţi la alte echipe. Au fost promovaţi, la începutul sezonului 2017/2018, noi jucători tineri de la grupele de juniori ale Academiei Gheorghe Hagi, dar foarte motivaţi, hotărâţi să-şi câştige un loc în primul „11“ la seniori.
 

Final de sezon regulat foarte bun

 
„A fost reconstruită din mers o nouă formaţie, iar după un început mai greu, normal în condiţiile în care jucătorii amintiţi mai sus au plecat pe rând de la gruparea constănţeană, FC Viitorul a revenit în plutonul fruntaş al clasamentului. Cu un lot a cărui medie de vârstă este de aproximativ 22 de ani, dar alcătuit, în proporţie de 90 la sută, din foşti sau actuali internaţionali de juniori, tineret şi seniori, majoritatea formaţi la Academia Gheorghe Hagi, actuala campioană a României a avut un final de sezon regulat foarte bun, în care a obţinut 10 puncte din 12 posibile. Iar obiectivul a fost din nou atins, astfel că Viitorul va continua lupta din nou, pentru un loc cât mai bun şi la finalul acestui sezon“, mai precizează sursa citată.
 

„Declaraţie total inoportună“

 
În urma declaraţiilor apărute în presa centrală, în care oficialul echipei FCSB, Helmuth Duckadam, afirma că „fotbaliştii Viitorului au foame de bani şi foame de Steaua...“, directorul general al campioanei României, Cristian Bivolaru, a făcut următoarea precizare, într-un comunicat de presă: „Considerăm total inoportună o astfel de declaraţie a unui oficial al FCSB chiar înaintea meciului direct dintre cele două formaţii, din prima etapă a play-off-ului Ligii 1. Chiar dacă politica clubului este de a forma şi a vinde jucători, nu este normal să existe astfel de discuţii înaintea unui meci oficial. Avem jucători cu o cotă foarte bună, suntem pentru al treilea an consecutiv în play-off şi suntem interesaţi să transferăm jucători la orice club (din ţară sau din străinătate) care ne transmite oferte interesante, atât pentru clubul nostru, cât şi pentru jucători. Nu am intrat însă niciodată în negocieri referitoare la un transfer în timpul desfăşurării sezonului fotbalistic, mai ales cu una dintre competitoarele noastre. Cât priveşte afirmaţia potrivit căreia «jucătorii care impresionau la Viitorul nu mai au acelaşi randament la noi», credem că oficialul fecesebist trebuie să caute cauzele în altă parte, şi nu în «foamea de bani» a acestora“.
 

Sursa foto: FC Viitorul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii