Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GSP va fora pentru Pemex, cea mai mare companie petrolieră mexicană

ro

05 May, 2011 17:07 3516 Marime text

plat.jpgGrup Servicii Petroliere (GSP), controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a câştigat o licitaţie internaţională organizată de Pemex, cea mai mare companie petrolieră din Mexic, pentru lucrări de foraj în statul nord-american. „GSP va fi reprezentată în contractul cu Pemex de firma TRESE", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Radu Petrescu. Pentru începerea lucrărilor, GSP va reloca în Mexic două platforme de foraj marin.
„Platformele GSP Atlas şi GSP Orizont sunt în curs de relocare din zona Golfului Persic către Mexic. Acestea se vor afla în contract de foraj de lungă durată începând cu lunile mai-iunie. Pentru modernizarea celor două platforme, societatea a investit până în prezent 66,5 milioane de dolari", se arată într-un comunicat al companiei. Costurile relocării celor două platforme se ridică la 10 milioane de dolari, pe care GSP îi va împrumuta de la Banca Comercială Română. Compania a investit în ultimii doi ani pes-te 140 milioane de dolari în achiziţia de echipamente şi construcţia de nave destinate activităţilor de construcţii marine.Comănescu deţine, prin intermediul Upetrom Grup Management, 90% din titlurile GSP, şi o participaţie de 5% în mod direct.

www.bursa.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fost gspist 26 Aug, 2011 17:15 E bine ca face investitii,cumpara platforme,modernizeaza ,cumpara ambarcatiuni...dar de ce naiba nu da salariile la timp?De ce ne-au taiat toate sporurile,bonurile,orele suplimentare(le transforma in stoc ...de ce nu mananca Groze stoc si noi sa ne luam banii?),prima de vacanta au taiat-o abuziv,protectia muncii e de tot rasul, accidentul de la Babadag nu vor sa-l inregistreze ca si accident de munca cei din Tulcea.Hahui decide el despagubirile care trebuie sa le primeasca cei doi chiar daca asigurarea lor spune altceva.A impartit firma in mai multe firmulite, sau mai bine spus a infiintat mai multe firmulite capusa si au transferat toate activele pasive si active pe aceste firmulite ,un exemplu fiind GSP Shipyard condusa de Groze.............Sa ii fie rusine ptr bataie de joc fata de oamenii care muncesc pe rupte si pe mare si pe uscat.