Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române Râu din țară, poluat cu un produs petrolier! (FOTO)

ro

26 Oct, 2023 16:48 773 Marime text
Râul Cibin, din judeţul Sibiu, a fost poluat cu un produs petrolier, iar sursa de poluare a fost confirmată joi în urma unui control efectuat la faţa locului. Este anunțul făcut de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Iată postarea integrală de pa pagina de Facebook Apele Române:

Marți, 24 octombrie 2023, ora 16:30, colegii de la Apele Romane Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu au fost sesizați prin 112 în legătură cu o poluare cu produse petroliere a râului Cibin, însă sursa de poluare a fost confirmată abia astăzi în jurul orei 10.00, în urma unei noii inspecții la fața locului. Anterior, au fost efectuate mai multe controale în zonă, atât ieri, cât și azi, timp de mai multe ore, în mai multe puncte.

După confirmarea poluării, Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, alături de echipa de inspectori, s-au deplasat împreună în zonele afectate.

Specialiștii noștri de la laborator au luat probe de apă din trei puncte: în amonte, în aval de punctul de poluare și a treia, direct la sursa de poluare.

Formația de intervenție de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbție a poluantului.

Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localitățile din aval de Sibiu. De altfel, în aval de Sibiu, pe râul Cibin, nu există nici o captare de apă în vederea potabilizării.

Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă.

În funcție de rezultatele obținute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum și sancțiunea contravențională aplicată poluatorului.

Conform Legii Apelor, cuantumul amenzii va fi calculat și ținând cont de faptul că poluatorul nu a anunțat poluarea și nici nu a luat măsuri imediate pentru a o stopa. De asemenea, i se va impune și decontarea costurilor generate de operațiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre.- se arată în conținutul postării. 


foto: Facebook/ Apele Române 


Citește și:

Debitul Dunării la intrarea în țară. Datele hidrologilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii