Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri Constanța Cine va construi terminalul petrolier deținut de JT Oil Terminal Constanța?

ro

15 Aug, 2023 18:00 4134 Marime text
  • Valoarea totală a achiziției este de 79.422.943,69 lei
  • Amintim că Jean Paul Tucan a preluat Astra Oil Prod SRL prin J.T. Grup Oil SA, prin cumpărarea părților sociale pentru suma de un milion de euro
  • Ulterior i-a schimbat numele în JT Oil Terminal Constanța
 
JT Oil Terminal Constanța SRL a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru construirea unui terminal de produse petroliere.
 
Conform atribuirii din SEAP, vorbim de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări și obiectivul de investiții „Construire terminal de produse petroliere-investitor JT Oil Terminal Constanța SRL”.
 
Durata contractului este de 60 de luni, după cum urmează:
  • 1 lună elaborare proiect de execuție
  • 5 luni execuție lucrări infrastructură, dar nu mai târziu de 30.11.2023
  • 18 luni execuție lucrări suprastructură
  • 36 luni perioadă de garanție
 
Valoarea totală a achiziției este de 79.422.943,69 lei. Principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii din conţinutul Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie conform prevederilor art 7, alin 5 şi alin 6 din HG 907/2016, sunt:
  • Capacitati de stocare: 31.500 t.
  • lucrări de amenajare cheu/dana verticala de acostare, L=100 ml, prin implementarea colectorului si a gurilor de racordare a navelor, sistem de iluminat, PSI, etc;
  • lucrari de platforma, S=12.500 mp, reprezentând amenajarea terminalului propriu zis;
  •  instalaţii electrice, de automatizare, PSI (care va asigura integral protecția instalațiilor tehnologice)
  • racordare la sistemele de transport terestru naționale.
Firmele câștigătoare sunt Klaus Industrial SRL, General Trust Argeș SRL și Project Management Portfolio Consulting SRL.
 

Klaus Industrial SRL

 
Firma a fost fondată în anul 2014, cu sediul social în județul Prahova, localitatea Cocorăștii Grind, pe strada Cocorăștii Grind nr. 133A.
 
Nicolae Giunior Onea este asociat unic al firmei, iar Georgiana Daniela Savu este administrator. Nicolae Giunior Onea apare și în firmele Coni SRL și Bionic Residence SRL. În anul 2022, firma a raportat 7 salariați, o cifră de afaceri de 869.910 lei și un profit de 236.565 lei.
 

General Trust Argeș SRL

 
Societatea este fondată în anul 2003, iar sediul social este în județul Argeș, pe șoseaua Pitești-București nr. 866 din Pitești. Cătălin Marian Spătaru este asociat unic al firmei, iar Aurel Stanciu este administrator.
 
Firma a raportat, în anul 2022, un număr de 438 de angajați, cu o cifră de afaceri de 197.548.830 lei, cât și un profit de 15.435.613 lei.
 
Cătălin Marian Spătaru mai apare în GTS Grup SRL, ICME Pitești SA și Cellyro SRL.
 

Project Management Portfolio Consulting SRL

 
Firma este fondată în anul 2017, cu o cifră de afaceri în 2022 de 4,2 milioane lei și un profit de 377.200 lei, cu un număr de 20 de salariați. Sediul social este în Ploiești, județul Prahova, pe bulevardul Republicii nr. 46.
 
Asociați în firmă sunt Daniel Gheorghe Florescu, cu 50%, Dan Florian Cotoranu, cu 40% și Sergiu Buzdugan, cu 10%. Cei trei asociați sunt și administratori ai societății.
 

JT Oil Terminal Constanța SRL.

 
Amintim că Jean Paul Tucan a preluat Astra Oil Prod SRL prin J.T. Grup Oil SA, prin cumpărarea părților sociale pentru suma de un milion de euro. Totul s-a petrecut în prima parte a anului 2023, conform deciziilor afișate în Monitorul Oficial al României. După preluarea părților sociale, Astra Oil Prod SRL a deventi JT Oil Terminal Constanța SRL.
 
Compania a intrat in portofoliul  J.T. Grup Oil SA, respectiv a acționarului majoritar Jean Paul Tucan, în luna februarie a.c.
 
Societatea Astra Oil Prod SRL s-a înființat în vara lui 2010, cu sediul în Ploiești, jud. Prahova, și i-a avut ca asociați fondatori pe constănțenii Petrică Buduru și seniorul Busuioc Manda (n. 1932) asociat majoritar, care s-a și retras din societate la doar două luni de la înființare.

 
Petrică Buduru a schimbat sediul social în anul 2012 pe bulevardul Mamaia nr. 251-253, Constanța și l-a desemnat administrator pe Bădiceanu Costel. Anul următor deschide punct de lucru în Brăila, Stație Peco zona de trecere BAC-DN22, iar compania Astra Oil Prod SRL prin asociat Petrică Buduru vinde păcură, alături de SC OMV Petrom SA către Electrocentrale București SA (Mof. 5529/23.10.2013).

 
În aprilie 2020, în plină pandemie, Petrică Buduru, în calitate de asociat, încheie un contract de închiriere cu Administrația Porturilor Maritime Constanța, iar în septembrie același an revocă mandatul de administrator al lui Bădiceanu Costel și preia funcția. În aprilie anul următor îl cooptează ca asociat pe Ciprian Hanganu, în procente egale.

 
Asociații Astra Oil Prod SRL, Petrică Buduru și Ciprian Hanganu, hotărăsc la începutul anului 2023 majorarea capitalului social cu suma de 2.261.980 lei din sume certe, lichide și exigibile, creditate în contul societății. Majorarea de capital are ca urmare schimbarea radicală a procentelor asociaților, respectiv Petrică Buduru devine asociat majoritar cu 80,27%, respectiv 1.815.720 lei și Ciprian Hanganu cu 19,73%, respectiv 446.260 lei.

 
Urmează tranzacția părților sociale către  J.T. Grup Oil SA reprezentată de acționar majoritar Jean Paul Tucan.

 
Tranzacție de un milion de euro între Tucan ca reprezentant și Buduru/Hanganu
 
Jean Paul Tucan, ca acționar majoritar al J.T. Grup Oil SA, a achitat peste un milion de euro, în luna februarie a.c.  contravaloarea părților sociale deținute de către Petrică Buduru (842.820 euro contravaloarea a 181.582 părți sociale) și Ciprian Hanganu (207.180 euro contravaloare a 44.636 părți sociale) în societatea Astra Oil Prod SRL (Mof. 1252/16.03.2023), actualmente J.T. Oil Terminal Constanța SRL.

 
Societatea  a încheiat în aprilie 2020 un contract de închiriere cu Portul Constanța, Parcela 51, NC 222953, respectiv CNAPM 07399/29.04.2020 valabil până în anul 2030, unde desfășoară activitate comerț cu ridicata. J.T. Grup Oil SA prin acționar majoritar Jean Paul Tucan a hotărât schimbarea sediului social în Năvodari, bulevardul Năvodari nr. 1.
 
 

JT Group Oil SA

 
Firma este fondată în anul 2001, iar conform termene.ro, compania a raportat 35 de salariați, la o cifră de afaceri de peste 301 milioane lei, cât și un profit de 6,3 milioane lei. Activitatea principală conform codului CAEN constă în „ Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate”.
 

Societatea JT GRUP OIL SA s-a înființat în anul 2001 la Slobozia, iar din anul 2010 are sediul social declarat în Constanța. Sediul social este pe bulevardul Năvodari nr. 1, din Năvodari, județul Constanța.
 
Acționarul majoritar al societății cu 99% este Jean Paul Tucan, politician și afacerist cunoscut, iar procentul de 1% este deținut de către Aldea Bogdan-Florin, care este și președintele consiliului de administrație, alături de Tucan Alexandra Maria și Dublea Andreea Elena. Societatea J.T. GRUP OIL SA deține integral capitalul social al societății J.T. Oil Terminal Constanța SRL și au același obiect de activitate, comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși inclusiv Import-Export.
 

J.T. Grup Oil SA deține patru proprietăți imobiliare unde sunt declarate și puncte de lucru, respectiv în Incinta Baza Sportivă Badea Cârțan, pe B-dul Aurel Vlaicu (Lot între str. Ștefăniță Vodă și Stadionului), Năvodari, DJ 226, zona rezervoare RAJA, Năvodari str. M20, nr.49D și Constanța, I.C. Brătianu nr. 50.

 
Societatea mai desfășoară activități la punctele de lucru din Costinești, contract de închiriere – Lacul Costinești și cale de acces pe malul lacului, intravilan Costinești, Mamaia – zona Hotel Delta, cuveta lac Siutghiol (contract închiriere), Portul Midia- contract de asociere în participațiune.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Afacere nouă pentru Jean Paul Tucan. Și-a făcut propriul Oil Terminal

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii