Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusivitate Procurori si judecatori constanteni, respinsi pentru postul de sefi

ro

06 May, 2010 14:17 4288 Marime text
ciocan_jude.jpgInstitutul Naţional al Magistraturii a fixat pentru data de 9 mai 2010 Concursul de promovare a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie. La Curtea de Apel Constanţa şi în cadrul instanţelor arondate acesteia deşi au fost 12 judecători care şi-au exprimat intenţia de a susţine concursul, INM a validat înscrierea a doar şapte dintre aceştia, restul fiind respinşi, din cauză că nu au vechimea necesară sau nu îndeplinesc condiţiile privind gradul profesional. În mod similar, doi procurori de la Parchetele arondate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au fost respinşi, pentru lipsa vechimii.

Pe lista judecătorilor respinşi de INM se află soţii Ileana şi Iulian Petronel Alecxandru, din cadrul Judecătoriei Constanţa, care solicitau promovarea la Curtea de Apel Bucureşti. Candidatura soţilor Alecxandru a fost respinsă pentru „lipsă vechime, evaluare şi neîndeplinirea condiţiei privind gradul profesional". Pe lista „respinşilor" se mai află judecătorul Constanţa Iulia Barac, din cadrul Judecătoriei Constanţa, care solicita avansarea la Tribunalul Constanţa, magistratul Ana Ilieş, tot de la Judecătoria Constanţa, care cerea promovarea la Tribunalul Vaslui, dar şi judecătorul Carmen Denisa Togan, tot de la Judecătoria Constanţa, care dorea să promoveze la Tribunalul Harghita. În toate cele trei cazuri, INM a respins candidaturile, pentru lipsa vechimii.

Dintre procurori, au fost respinşi, ambii pentru lipsă vechime, magistratul Dana Belciug, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, care dorea avansarea la Parchetul Tribunalului Constanţa, dar şi magistratul Corneliu Cristian Bordeianu, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, care dorea avansarea la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. La polul opus, judecătorii a căror candidatură a fost admisă sunt magistratul Ciprian Coadă, de la Tribunalul Constanţa, care solicită avansarea la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii Mihaela şi Romeo Glodeanu, care solicită avansarea de la Judecătoria Constanţa la Tribunalul Constanţa, dar şi magistratul Corina Eugenia Jianu, de la Judecătoria Constanţa, care vrea să avanseze la Tribunalul Constanţa.

Pe lista „admişilor" se mai află Dantes Marcovici, care vrea să fie promovat de la Tribunalul Tulcea la Curtea de Apel Bacău şi, respectiv, Felicia Marcu şi Veronica Tudor, care au solicitat avansarea de la Judecătoria Constanţa la Tribunalul Constanţa. În ceea ce-i priveşte pe procurorii constănţeni admişi la examen, aceştia sunt Constantin Andreiaş, care solicită avansarea de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul Tribunalului, Vasile Bejan, care cere să fie promovat de la Parchetul Tribunalului la Parchetul Curţii de Apel, Valentina Boboc, de la Parchetul Tribunalului, care aspiră să ajungă la Parchetul Curţii de Apel, şi Ana Maria Mauna Casian, de la Parchetul Tribunalului Tulcea, care solicită promovarea la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Totodată, printre aceştia se numără Diana Codruţa Drăguşelea, de la Parchetul Tribunalului Constanţa la Parchetul Curţii de Apel, Adina Florea, delegată la Parchetul Curţii de Apel, care şi-a exprimat intenţia de a rămâne la acest Parchet, Diana Florentina Ilicea, de la Parchetul Tribunalului Constanţa, care doreşte să ajungă la Parchetul Curţii de Apel, Teodor Niţă, de la Parchetul Judecătoriei Medgidia, care vrea să promoveze la Parchetul Curţii de Apel, şi, respectiv, Nicoleta Rhfir, care doreşte să ajungă de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vladimir 02 Jun, 2010 22:49 parca in regulile " obligatorii " de postare era prevazut bunul simt sau acesta este bunul simt al moderatorilor ?
  • ROMANA 06 May, 2010 13:10 Iulian Petronel mai intai sa-si spele marile pacate pe care le-a facut asupra minorilor (cine stie cunoaste),apo sa promoveze la masa-n cur !!!!! si el si pocitania de nevasta-sa !!!! RUSINE JAVRETELOR !!!!CEA MAI VALABILA ADINA FLOREA.FELICITARI,DOAMNA ADINA FLOREA !!!!!BRAVO !!!!