Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarie pe datorie, la Silistea

ro

12 Mar, 2010 04:47 2693 Marime text
silistea_sediu_primarie.jpgAdministraţia locală din comuna Siliştea are nevoie de un sediu nou în care să-şi desfăşoare activitatea.

În acest sens, reprezentanţii autorităţii locale au demarat o procedură de achiziţie în vederea construirii unui sediu nou. Invitaţia de participare a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 3 martie. Potrivit anunţului, autoritatea locală din Siliştea intenţionează să construiască un nou sediu administrativ, valoarea estimată a investiţiei fiind de 665.000 lei. Potrivit SEAP, criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta în proporţie de 60%, susţinerea financiară a lucrării 20%, iar dobânda 20%. Practic, administraţia locală din Siliştea intenţionează să-şi construiască un sediu nou, dar pe creditul constructorului. Pentru mai multe detalii l-am contactat pe primarul comunei, Mihai Soare, care ne-a declarat că necesitatea unui nou sediu l-a determinat, deşi pe criză, să încerce să construiască o nouă primărie. „Sediul în care funcţionăm acum este vechi din 1930, structura de rezistenţă fiind aşadar, cam veche. Este o clădire făcută din chirpici. Fiind şi destul de aglomerat, am zis să încercăm să facem un nou sediu", a afirmat edilul. Noul imobil ar urma să fie amplasat în faţa actualului sediu.

Rate pe 15 ani

Licitaţia de la Siliştea este una mai specială prin faptul că impune condiţii cam dificil de acceptat pentru constructori, după cum recunoaşte chiar şi primarul. Tot el spune că nu are alte soluţii la îndemână. „Neavând bani, ne-am gândit să construim sediul cu cheltuiala constructorului, iar noi să ne angajăm să îi dăm banii înapoi pe 15 ani", a afirmat Mihai Soare. Iată, prin urmare, de ce şi factorul dobândă este prezent în evaluarea ofertelor. Edilul din Siliştea a precizat că în contract va exista o clauză care să prevadă că banii pot fi plătiţi şi mai devreme dacă primăria dispune de ei. „Nu este o sumă foarte mare, însă pentru o primărie cum este Siliştea, este destul de mare", a adăugat primarul. El a precizat că în momentul în care a lansat anunţul, mulţi ofertanţi s-au arătat interesaţi, dar că, după ce au aflat care sunt condiţiile, le-a pierit entuziasmul. Precizăm că deschiderea ofertelor este programată să aibă loc luni, 15 martie, începând cu ora 10.30, la Primăria Siliştea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • suca 13 Mar, 2010 19:37 daca faci si primarie, d-le primar soare mihai iti cam indeplinesti toate promisiunile. o sa te cam pupe ... opozitia hrapareatza
  • mangusta 12 Mar, 2010 10:40 bravo soare. daca faci si primarie esti tare