Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Harsova a repartizat 80 de locuinte sociale si ANL

ro

14 Aug, 2009 02:33 11157 Marime text
harsova_locuinte_sociale.jpgPână la sfârşitul anului 2010, autoritatea locală va mai da în folosinţă alte 300 de unităţi locative

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, va separa piaţa agroalimentară de tarabele cu obiecte de îmbrăcăminte.

Primăria a construit o clădire nouă, compartimentată în mai multe încăperi, unde se vor muta comercianţii de încălţăminte, îmbrăcăminte şi articole de uz casnic. „Am construit în spatele pieţei 12 magazine, ce vor putea fi închiriate prin licitaţie. Este un semn de civilizaţie", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Administraţia locală din Hârşova a construit şi un nou cimitir, pentru că cel vechi devenise neîncăpător. „Cimitirul cel nou are o suprafaţă de 2,8 hectare şi se află la o distanţă de aproximativ o sută de metri faţă de cel vechi", ne-a declarat primarul oraşului.

Primăria Hârşova a repartizat deja 48 de locuinţe sociale şi 32 de locuinţe ANL. Locuinţele sociale sunt destinate persoanelor evacuate, celor cu handicap şi celor cu mulţi copii. Locatarii locuinţelor sociale vor plăti o chirie lunară simbolică, de 3,5 lei. Conform contracului de închiriere, ei primesc lunar vizita unui reprezentant al primăriei, care verifică dacă locuinţele sunt întreţinute. „Până la sfârşitul anului 2010, vom construi încă 300 de locuinţe, 200 prin ANL şi 100 de locuinţe sociale", a afirmat Tudor Nădrag. În prezent se construiesc patru blocuri ANL, a câte 16 apartamente fiecare.

harsova_piata.jpgOraşul are nevoie de bani pentru instituţiile de învăţământ

O prioritate a primarului din Hârşova o reprezintă şi finalizarea construirii şi reabilitării instituţiilor de învăţământ. Primăria a făcut adrese cu fondurile necesare pentru şcoli, însă nu a primit mare lucru de la Guvern. Pentru finalizarea grădiniţei mai este nevoie de şase miliarde de lei vechi, însă administraţia locală a oraşului a primit de la stat doar 600 de milioane de lei vechi. Totuşi, edilul oraşului Hârşova speră ca noua grădiniţă să fie gata până la toamnă. „Pentru Şcoala generală ne trebuiau două miliarde şi jumătate de lei (n.r. lei vechi), dar am primit doar 250 de milioane", a mai spus primarul.

Şi administraţia locală din Hârşova va depune un proiect de finanţare a sistemelor de încălzire pentru instituţiile publice, prin Programul „Casa Verde". Primarul are de gând să schimbe sistemele de încălzire prin acest program, la grădiniţe şi spital. Programul „Casa Verde" prevede înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ce folosesc energia solară, eoliană sau geotermală.

Azil pentru bătrâni

Un alt proiect al Primăriei Hârşova se referă la finalizarea azilului de bătrâni, prin includerea lui într-un program cu fonduri europene. „Avem deja datorii de cinci miliarde de lei vechi pentru acest obiectiv şi ne mai trebuie încă cinci ca să îl definitivăm", a precizat Tudor Nădrag.

De asemenea, primarul vrea să schimbe destinaţia Centrului de consiliere pentru persoane abuzate, construit pe vremea primarului Ionel Chiriţă, în Centru medical de permanenţă. „Oraşul Hârşova are nevoie de un centru medical de permanenţă. Salariile celor care vor lucra în acest centru vor fi asigurate de către primărie", a adăugat primarul Tudor Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • georgee 26 Oct, 2011 18:59 mai eu cred ca aceasta surmelis argentina pusa, trebuie internata intr`o clinica de specialitate, se observa destul de clar ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Apr, 2011 09:33 GRADINITA din cartierul VAROS a fost finalizata si data in functiune, ba mai mult o sa aiba inclus in programul sau si 20 de locuri pentru gradinita cu program prelungit . CENTRUL DE PERSOANE ABUZATE dorit a fi CENTRU MEDICO-SOCIAL ,este finalizat , nu este dat in folosinta ,dar se are in vedere in a reveni la VECHEA destinatie liberala de CENTRU DE PERSOANE ABUZATE.Pentru CENTRU DE ZI pentru copiii scolari , nu sunt BANI , nici de la LIBERALII care au initiat proiectul si nici de la CJC Constanta, care ar trebui sa ajute Primaria Harsova de Constanta in beneficiul locuitorilor si COPIILOR acestui oras, chiar daca orasele au autonomie de functionare . 09-04-20011.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Apr, 2011 09:19 Trebuie sa-mi corectez greselile din comentariul anterior... art.259 Cod Penal este pentru DENUNTARE CALOMNIOASA si nu art. 159 C.P.iar numele corect al politistului harsovean este EUGEN APOSTOL.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 06 Apr, 2011 21:46 Pentru STAMATE VICTOR DAN , fost coleg de clasa primara , fost coleg de banca , nascut in data de 14-01-1962, mai mic ca mine cu 5 zile ,nascut in Petrosani, jud. Hunedoara. Fratiorul tau , STAMATE DORU ,fost politist la Politia orasului Harsova mi-a facut o vanataie pe mana,aproape de umar, cand a refuzat sa-mi dea niste numere de inregistrare la reclamatiile mele din data de, vineri, 08-08-2008,referitoare la violarea secretului corespondentei cu AR, de la Oficiul Postal Harsova , in greutate de 135 de grame , adresata Presedintelui Romaniei , d-l Traian Basescu, dupa care, luni, a urmat si ancheta de la Protectia Copilului Constanta, care fusese sesizata de politistul MOROIANU si nu de politistul STAMATE DORU, fratele tau. Acum ,alt politist mi-a facut rau ,BOSTAN MARIUS CEZAR. Acesta m-a dat in judecata pentru DENUNTARE CALOMNIOASA , art.159 Cod Penal ,(l-am invinuit pe internet ca ar fi fost proxenet, camatar si traficant de droguri),si doreste, ca razbunare , sa mi se aplice masura de internare medicala (art.114 Cod Penal si art.162 Cod de Procedura Penala) din a carui cauza mi-a fost luat si copilul SURMELIS ARMANDO DANIEL pe care-l aveam in Plasament Familial simplu de opt ani de zile . Dosarul a fost instrumentat de politistul EUGEN APAOSTOL. Acesti politisti in loc sa ajute locuitorii cu meseria lor ,ei ajuta POLITICA si POLITICIENII din oras .Simpla punere in functiune a CENTRULUI DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI din Harsova ,ar fi rezolvat problema ,iar IONEL CHIRITA nu m-ar fi avut, acum ,contra candidata la alegerile electorale din 2012 pentru functia de PRIMAR . Un alt politist din Harsova , ROSCULET , lucreaza in Constanta ca politist,iar domiciliul il are in localitatea LUMINA , la socrii sai, are doi baieti mici, a infiat o fatita de cinci luni ,venit cu familiat din zona Brasovului si are grija, acum, de copilul meu SURMELIS ARMANDO DANIEL ,deoarece sotia lui are meseria de ASISTENTA MATERNAL PROFESIONISTA . Coincidenta sau POLITIE POLITICA ??? pe care a facut-o pe site-ul ziarului JURNALUL.RO ,pe blogul lui ,,TERENTE , CRAI DE BALTA VECHE,, sub diferite nume ,PAUL DINU , COCA , MOLDOVEANU, etc , din data de 04-10-2009 pana in data de 20-10-2010 ??? 06-04-2011.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 06 Apr, 2011 20:26 Tu cine esti ??? AVISALON MIRELA ??? Esti cumva harsoveanca ca mine sau o biata venetica ??? Ce nu-ti convine la mine ??? Eu vreau sa fiu PRIMARITA in orasul meu natal , pentru a face LOCURI DE MUNCA . Ai ceva impotriva LOCURILOR DE MUNCA ??? Nu-ti convine ??? Pleaca sau taci din gura sau vrei sa ai numai TU si prietenii tai USL-isti , LOCURI DE MUNCA ???
  • avisalon mirela 04 Oct, 2010 15:11 FRATILOR CINE ESTE ASTA SURMELIS >>>>PUSA ASTE DE A NOASTRA HARSOVEANCA?
  • avisalon mirela 04 Oct, 2010 15:08 dna ce vreti dvs de fapt? ca nu am inteles eu cred sincer ca aveti o problema si daca nu va convine mutati-va dna duceti-va intr-un alt oras unde sa fiti dvs primar si atunci sa vedem si noi ce o sa comenteze lumea de DUMNEAVOASTRA
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 Jul, 2010 10:35 De ce PRIMARIA orasului HARSOVA de Constanta se LUPTA pentru o investitie ce poate CREEA numai 200 de LOCURI DE MUNCA pentru LOCUITORII orasului si nu se LUPTA pentru INVESTITII in AGRICULTURA care ar putea CREEA mii de LOCURI DE MUNCA la aceeasi SUMA, de 40 de milioane de euro ??? DE CE ??? DE CE ??? De ce ENERGIE ELECTRICA si nu AGRICULTURA ??? De ce nu se doreste finantarea imediata a AGRICULTURII locale ??? INDIFERENTA , IGNORANTA din PRIMARIA orasului HARSOVA de Constanta ma determina si ma convinge ,din ce in ce mai mult sa ma LUPT pentru functia de PRIMAR al acestui oras , dar nefacand parte din NICI UN PARTID POLITIC existent in ROMANIA. HARSOVA de Constanta ARE NEVOIE de un PRIMAR fara PARTID, adica APOLITIC, care sa LUCREZE , sa MUNCEASCA pentru TOTI nu DIFERENTIAT dupa ETNIE, dupa CULOAREA POLITICA ,dupa RELIGIE...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 28 Jun, 2010 11:09 200 de LOCURI DE MUNCa in septembrie 2009 printr-un INVESTITOR BELGIAN ce asigura 100 de MILIOANE DE EURO, intra la „apa” in iunie 2010 devenind tot 200 de LOCURI DE MUNCA dar cu INVESTITIA de 40 de milioane de euro.ESCROCHERIE locala ASOCIATA cu cea EUROPEANA prin CLIENTELA POLITICA internationala.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 25 Jun, 2010 10:30 CENTRUL DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI din orasul HARSOVA de Constanta este finalizat de cinci luni de zile ,dar nu este dat in folosinta din cauza ca nu sunt BANI. Dar pentru finalizarea cladirii din strada CARSIUM nr.34 , ce se doreste a fi CENTRU DE CONSILIERE PERSOANE ABUZATE -idee venita din partea PNL HARSOVA sau CENTRU MEDICO SOCIAL -idee venita din partea PSD HARSOVA sau gasit BANI. De ce unul MUMA si altul CIUMA ??? De ce unul sa aiba LOC DE MUNCA si altul sa nu aiba LOC DE MUNCA ??? Se mai numeste si DISCRIMINARE politica, rasiala si sociala, nu-i asa ??? 200 de locuri de munca pentru RUDELE opozitiei ,dar nu 1600 locuri de munca pentru POPULATIA orasului HARSOVA de Constanta, nu-i asa ??? INTERESUL OPOZITIEI harsovene pe primul plan, nu-i asa ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 10 Apr, 2010 09:40 Domnule BEICA ,ai fi putut atrage atentia greselii NEINTENTIONATE si printr-un mesaj de felicitare adresat doamnei invatatoare MAMULEA ARGENTINA ,nu crezi ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 01 Apr, 2010 17:33 Imi pare rau ,domnule BEICA ca nu v-am trecut pe lista elevilor doamnei invatatoare Mamulea Argentina.
  • beica 01 Apr, 2010 14:29 angajati o domne pe sulemenita asta la radio sant ca i buna
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 25 Mar, 2010 11:09 Pentru DAN STAMATE. Am auzit ca ai lucrat sau ca lucrezi la SRI Bucuresti.Este adevarat ??? Daca este adevarat as vrea sa ma ajuti ,daca se poate, intr-o problema DELICATA care are mai multe INTREBARI de rezolvat.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 24 Feb, 2010 11:36 Cine are AUTONOMIE LOCALA si a avut putere financiara si nu a creat locuri de munca pentru locuitorii orasului HARSOVA de Constanta ,ba mai mult,au adus jomajul la cota de 70% ,vor trebui sa PLATEASCA DIN BUZUNARUL LOR datoriile catre bugetul local.Principalii vinovati de situatia creata, a amenintarii cu EXECUTAREA SILITA pentru neplata IMPOZITELOR PE LOCUINTE,sunt: primarul TUDOREL NADRAG si fostul primar liberal IONEL CHIRITA.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 17 Feb, 2010 23:27 In ziarul REALITATI HARSOVENE din luna noiembrie 2007 din perioada primarului liberal,IONEL CHIRITA,al orasului HARSOVA de Constanta, apar trei amplasamente sociale nu doua ,cum erau programate initial in vara lui 2007 si raportate in comunicatul de presa din data de joi,06,decembrie 2007 la ziarul ROMANIA LIBERA numit-Harsova,dezvoltare fara precedent.Instabilitatea politica a primarului actual ,TUDOR NADRAG este notorie,dar ce se poate spune de instabilitatea finalizarii anumitor programe sociale de catre fostul primar liberal,IONEL CHIRITA ,cum ar fi Politia Comunitara,Centrul de zi pentru copii in aceeasi cladire cu cel al Persoanelor Abuzate din str.Carsium nr.34.
  • anonim 16 Feb, 2010 10:34 aveti perfecta dreptate d-na tot ce ati spus asa este . tineti-o tot asa
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 12 Feb, 2010 20:18 CENTRUL DE ZI PENTRU COPII trebuia sa functioneze initial in aceeasi cladire cu cel destinat PERSOANELOR ABUZATE din str.CARSIUM nr.34,dar datorita instabilitatii politice si psihice a primarilor care s-au perindat la conducerea primariei orasului HARSOVA ,acesta a fost mutat pe marginea unei prapastii de pe malul Dunarii.Dovada certa pentru sustinerea celor afirmate mai sus este articolul din ziarul online ROMANIA LIBERA din data de joi,06,decembrie 2007,HARSOVA,DEZVOLTARE FARA PRECEDENT ,scris de Darius Martinescu.Tratati la domiciliu.250 de batrani din HARSOVA beneficiaza de ingrijire la domiciliu din partea a 45 de persoane specializate.Acest serviciu este unul dintre cele mai dezvoltate din intreg judetul,iar Primaria vrea sa extinda acest segment al programelor comunitare prin deschiderea unui CENTRU destinat copiilor si persoanelor abuzate,precum si un CAMIN de batrani.Vor fi reinfiintate CAMINELE cu program prelungit,dar la alte standarde.Familiile cu venituri reduse vor putea sa-si lase toata ziua copiii in aceste CENTRE ,unde dupa servirea pranzului vor putea invata in liniste,a precizat primarul (IONEL CHIRITA).
  • locuitor harsova 08 Jan, 2010 00:06 Si cui se vor acorda aceste anl-uri bineinteles nu mai nem urilor dealde ciobaneni nenorociti.E o rusine acesta dnle prim ar ne-ati dezamagit
  • stamate dan 01 Nov, 2009 15:11 nu inteleg ce vrei sa spui dar te rog fi mai explicita
  • surmelis argentina pusa 19 Oct, 2009 12:54 STAMATE DAN ? FOST COLEG DE CLASA PRIMARA ? AI MARE GRIJA DE FRATIORUL TAU,STAMATE DORU ,CA TI-L PAPA BANDITII.
  • dan stamate 13 Sep, 2009 11:12 sunt si eu printre cei ce ii ureaza doamnei Mamulea Argentina multa sanatate si un sincer La Multi Ani
  • surmelis argentina pusa 07 Sep, 2009 12:10 In lipsa unui post local de internet atasat Primariei orasului Harsova de Constanta ,apelez in continuare la ceeace este in functiune in legatura cu aceasta. Actualul Liceu Teoretic "IOAN COTOVU",era in anii 1972 ,Scoala generala, pentru clasele 1-8. In aceasta scoala, in urma cu 37 de ani, d-na invatatoare, MAMULEA ARGENTINA ,isi lua "La revedere !", de la a doua generatie de elevi, pe care a scolit-o, timp de patru ani de zile. Sunt sigura ca prichindeii de ieri, adultii de azi isi aduc aminte cu nostalgie de d-na invatatoare ,MAMULEA ARGENTINA. Oare d-na invatatoare, dupa 37 de ani isi mai aduce aminte de toti elevii sai ? S-o luam in ordine alfabetica, ca in catalogul scolar : ALBINA AURELIA , BARBAT MARIAN , BUTU DAN CLAUDIU , CRETU VIRGIL , DERMENGIU CONSTANTIN ADRIAN , ENCICA PAUL , ENISOR LIZIA , ION STEFAN , IORDAN GEORGE , IVASCU MADALINA MARGARETA , MAGHERU CAROLINA , MARIN GEORGE , PACURARU FLORICA , PELIVAN FLORENTINA , PURICE CONSTANTIN , PUSCASU ADRIANA (TRANDAFIR) , SANDU CONSTANTIN , SARBU DOINA , STAMATE VICTOR DAN , SURMELIS ARGENTINA PUSA , TOMA MARIANA , TUDORAN MARCEL , VINTILA ANICA , VALCU ANA , VOICU MARIOARA. In numele tuturor fostilor elevi ai d-nei invatatoare MAMULEA ARGENTINA, cu ocazia implinirii a celor 37 de ani de la finalizarea claselor primare in 1972, Surmelis Argentina Pusa ii transmite online :"La multi ani!" ,multa sanatate si fericire si de ce nu , un IMENS BUCHET DE TRANDAFIRI .
  • surmelis argentina pusa 04 Sep, 2009 08:21 Primarul si consilierii orasului Harsova de Constanta ,mi-au reprosat prin d-l politist APOSTOL EUGEN, ca am primit de doua ori in acest an un AJUTOR DE URGENTA in valoare de 200 si respectiv 250 de lei. Este un ajutor justificat. Dar,"AJUTORUL DE URGENTA" acordat de Primarie,ANGAJATILOR diferitelor firme sau institutii care pleaca GRATIS IN EXCURSII,este justificat ? Sigur ,nu! Cati bani publici se folosesc ,in timp de CRIZA, pentru plata soferului ,uzura masinii si a carburantului folosit ? Si de ce nu se organizeaza excursii si pentru persoanele beneficiare a Legii nr.416 ,angajati ai Primariei Harsova de Constanta ? Mi s-a reprosat de catre Primarie prin acelasi domn politist,ca primesc bani pentru ingrijirea copilului cel am in plasament familial. Da! Este adevarat! Dar sa vedem ce bani se primesc in cazul unui PLASAMENT FAMILIAL ,cel am eu,care are valoarea de 97 de lei,plus alocatia de sustinere de 70 de lei,plus alocatia copii de 42 de lei si cel de ASISTENT MATERNAL,care are valoarea de 650 de lei, carte de munca la zi plus alte facilitati materiale care constau in alimente si imbracaminte lunar.
  • surmelis argentina pusa 03 Sep, 2009 21:41 Primaria orasului Harsova de Constanta ,ar trebui sa-si completeze site-ul prin adaugarea unei rubrici speciale care sa se ocupe de anunturi gen : dedicatii onomastice, decese ,inchirieri,vanzari, locuri de munca,etc.
  • surmelis argentina pusa 01 Sep, 2009 18:55 Primaria Harsova ,reprezentata de primarul Tudor Nadrag si consilierii locali se fac vinovati de NEGLIJENTA in administrarea corecta a primariei pe care o conduc,deoarece nu asigura permanent conditii optime si sanatoase in ceeace priveste transportul, manipularea si PROTECTIA PERSONALULUI ce lucreaza la SALUBRIZAREA orasului Harsova de Constanta. D-le primar Tudor Nadrag si d-lor consilieri locali, unde este ECHIPAMENTUL SPECIAL PENTRU PROTECTIA MUNCII FOLOSIT LA SALUBRIZAREA orasului Harsova de catre angajatii primariei? Ma refer la : SALOPETE IMPERMEABILE,MANUSI LUNGI,MASTI PENTRU GURA SI ANTIDOTUL NECESAR ACESTEI PROFESII ? PROTECTIA PERSONALULUI este practic neglijata,cum sunt si alte probleme strigente ale acestui oras ,nebagat in seama, atat de primar cat si de consilierii locali. Primaria Harsova,doreste infiintarea unui CENTRU MEDICO-SOCIAL,dar de ce nu doreste infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI,pentru clasele 1-4-8,care sa vina in sprijinul copiilor LASATI SINGURI IN CASA sau pe strazi, cat timp parintii sau persoanele care-i au in ingrijire sunt la serviciu ?
  • surmelis argentina pusa 01 Sep, 2009 18:19 SINCERE CONDOLEANTE familiei lui VICU ALDEA ,fost angajat al Primariei Harsova.
  • surmelis argentina pusa 31 Aug, 2009 11:07 D-le "SORIN",daca crezi ca am dreptate ,de ce oare nimeni de la "centru" nu ia nici o masura pentru corectarea situatiei ? Eu as crede ca domnii PRIMARI au "spatele acoperit" si vor sa rada in continure linistiti de ignoranta "amaratilor din Harsova". Pai, cum sa nu rada de "amaratii din Harsova",ca doar noul primar este din CIOBANU iar fostul primar liberal este din GIURGENI. Pe noul primar nu la interesat sau "nu i-a trecut prin gand" sa construiasca MANASTIREA de la STEJARU ,undeva intre Harsova si Ciobanu. Pentru lucrul acesta ,nu-l voi ierta niciodata,pentru ca nu merita sa fie iertat. Si totusi exista semnul intrebarii : De unde a avut d-l TUDOR NADRAG banii pentru a construi o MANASTIRE,care se stie,este o suma foarte mare? Ma intreb,de ce celelalte firme de constructii edilitare autohtone nu-si permit sa faca vile ca a d-lui Tudor Nadrag ,sa construiasca o MANASTIRE ,sa faca donatii de sute de milioane lei vechi? Tinand cont de faptul ca d-l Tudor Nadrag ,nu este in necunostinta de cauza ,in ceeace priveste constructiile edilitare, nu a observat ca BLOCURILE ANL si cele SOCIALE nu au balcoane la PARTER si nu sunt imbracate cu termopan,ca doar nu sunt banii nostrii si nici ai lui si se putea finaliza o lucrare in cele mai bune conditii pentru evitarea unor disconforturi reale. Sau mai este varianta care se refera la faptul ca "amaratii din Harsova" ORASENII, nu trebuie sa primeasca ce-i mai bun , ba din contra sa SUFERE IN CONTINUARE dupa sistemul de la SATE. D-l "SORIN" se refera la abatorul d-lui Buriu, dar de ce nu spune nimic in legatura cu "disparitia peste noapte" a acestui domn? Asemenea "disparitii peste noapte" pe o durata de cel putin un an de zile se datoreaza faptului ca a fost "ridicat" de politie si inchis. Care sa fie motivul? Eu as banui ca la mijloc ar fi ceva legat de trafic de droguri. Oare de ce d-lui Buriu ii erau mereu atacate in mers masinile ce tranportau marfa (parizerul) la destinatar ? Si in privinta d-lui Buriu,am avut o discutie mai in primavara cu d-na Aliman Ioana,matusa mea, aceasta avand functia "calului troian" pentru "FAMILIA REGALA" in special,deoarece facuse o referire la ceeace as putea sa VAD prin geamurile fumurii ale BAR-ului lui Buriu. Ce poti vedea prin niste geamuri fumurii si mai ales ca exista un bloc intreg care poate face lucrul acesta ,nu numai eu in mod special. Acest domn Buriu,care se face in parte, vinovat de faptul ca fiica mea a ajuns sa faca carcera in Portugalia, pe motiv de trafic de droguri,a fost salvat de la moartea prin inec in copilarie,chiar de TATAL ficei mele ,iar ca rasplata ,acum s-a ALIAT cu "familia regala" pentru distrugerea in principal a FAMILIEI salvatorului lui de la moarte. N-am sa-l iert niciodata ,iar DUMNEZEU il va pedepsi dupa vina care o poarta.
  • sorin 30 Aug, 2009 14:04 CELE RELATATE DE pusa SUNT REALE,ar trebui mai multe locuri de munca in oras ,forta de munca avem ,de ce nu se ocupa cineva de abatorul care l/a avut dl Buriu,ar putea primaria sa deschida pentru ca au bani,sau sal scoata la licitatie ca sunt destui care vor sa deschida o afacere ,oricum ce a facut dl Buriu nu mai face nimeni
  • sorin 30 Aug, 2009 13:59 cele relatate de pusa sunt fapte reale
  • surmelis argentina pusa 24 Aug, 2009 10:07 Orasul Harsova de Constanta,nu are nevoie de un Centru medical de permanenta,deoarece exista un Spital Teritorial foarte mare pe teritoriul orasului, care la ora actuala nu este reparat si modernizat.Spitalul Teritorial Harsova,reparat si modernizat poate satisface in cele mai opime conditii toate cerintele locuitorilor orasului.In cladirea din str.Carsium nr.34,in vechea locatia a Centrului de consiliere persoane abuzate poate functiona cu succes un CAMIN DE COPII SCOLARI , pentru coii proveniti din clasele 1-4-8.Acest CAMIN DE COPII SCOLARI vine in ajutorul copiilor LASATI SINGURI IN CASA cat timp parintii sau persoanele care-i ingrijesc sunt la serviciu ,timp de opt ore pe zi.Aceasta cladire poate fi finalizata cu aceasta destinatie numai cu ACORDUL Primariei Harsova,deoarece are AUTONOMIE de functionare.Daca Primaria Harsova se opune cu inversunare infiintarii CAMINULUI DE COPII SCOLARI, niciodata copiii si familiile lor,nu vor fi cu adevarat ajutati sa reziste si sa treaca cu bine peste perioada de criza economica ce s-a instalat in tara noastra de ceva timp.In sprijinul afirmatiei ca PIMARIA are autonomie de functionare,am sa dau exemplul PRIMARIEI CERNAVODA care a inceput demersurile necesare inca din luna martie a acestui an pentru infiintarea unei CANTINE pentru 1.000 de elevi liceeni din trei scoli din acea localitate.De ce PRIMARIA orasului Cernavoda poate sa-si sprijine cei 1.000 de liceeni,iar PRIMARIA orasului Harsova nu este in stare sa sprijine copiii scolari din clasele primare si gimnaziale ,cat timp parintii sunt plecati la serviciu ,opt ore pe zi ? Nu au bani ? Sau este vorba de REA CREDINTA atat a primarului cat si a multor consilieri locali care NU SUNT NASCUTI in orasul Harsova, pentru a avea acea tragere de inima de a face ceva pentru localitatea natala? Pentru finalizarea TOTALA a locuintelor ANL si cele sociale ,in ceeace priveste balcoanele, mai este necesara suma de 3( trei) miliarde lei vechi.Abia atunci poate primaria sa spuna ca a dat locuinte in folosinta.
  • surmelis argentina pusa 23 Aug, 2009 08:46 Cand incepe Asistenta Publica a orasului Harsova de Constanta ,sa distribuie ZAHARUL venit ca ajutor de la UE pe luna august ? In septembrie vine ajutorul de 12 kg de FAINA.
  • surmelis argentina pusa 21 Aug, 2009 08:00 D-l TUDOR NADRAG, primar al orasului Harsova a primit ajutoarele din partea UE?,constand in "patru kg de zahar" pentru fiecare persoana dintre cei proveniti din familii sarace si cu venituri pana in patru milioane lei vechi pensie. Se pare ca sunt 4.000 de persoane in aceasta categorie pe raza orasului Harsova.Ratia de ZAHAR este pentru luna AUGUST,deoarece in luna septembrie o sa vina ajutorul de "12 kg de faina".din partea UE.
  • surmelis argentina pusa 20 Aug, 2009 13:47 D-l TUDOR NADRAG,primarul orasului Harsova,impreuna cu "inteligenta" echipa de consilieri locali,lucreaza in maniera fostului primar liberal si a echipei administrative a acestuia ,adica,cladiri incepute si nefinalizate. Ma refer la blocurile care nu au la parter balcoane, nici balcoane imbracate cu termopan,instalatia electrica nefinalizata,dar are bani sa inceapa alte "bazaconii".
  • surmelis argentina pusa 16 Aug, 2009 16:05 D-le "cetatean intoxicat" ,in primul rand comentariile le fac numai la acest ziar ,online,"ZIUA",iar in privinta problemelor mele de "la mansarda" se datoreaza domniei tale ,care inca "activezi" pe teritoriul orasului Harsova de Constanta,datorita unei tehnologii de ultima ora NEAUTORIZATE. Intrebarile firesti ar fi: cine te plateste si unde iti este locatia de unde ma urmaresti 24 din 24 de ore,atat in casa cat si pe strada? Sa fie vorba de o coalitie de interese politice ? Daca ,ma consideri fraiera,s-ar putea sa cred ca ai locatia in alta localitate si comunicarea cu "armata liberala" ,destul de numeroasa ,in numar de 1500 suflete,s-o faci prin intermediul telefonului mobil si internetului,cum se practica la serviciile de "paza si protectie" a firmei locale "Carsium" si a "defunctei" ROM NATIONAL.Mesajul:"Dumnezeu sa te aiba in paza!" ,care de fapt este o amenintare,mi-a adus aminte de o intamplare din anii 2003-2004,cand fostul meu sot ,umbla cu o femeie cu cinci,AURA, nepoata d-lor DOSOFTEI AUREL si ZAMFIR. Aceasta "Aura",a avut tupeul si curajul sa-mi spuna de fadza cu alte colege de munca de la "spatii verzi",ca a platit 500.000 de mii de lei sa-mi dispara fiica ,DANIELA,care era disparuta de acasa,de doua-trei saptamani de zile. Fi sigur ca aceasta FEMEIE cu cinci copii ,nu este bine-venita si bine-cuvantata, cate zile o avea ea ,in acest orasel,incarcat de VENETICI POLITICI de rea-credinta si periculosi.
  • cetateanul intoxicat 16 Aug, 2009 14:21 Constat cu stupoare citind toate mesajele tale, si de aici, si de la alte ziare, ca ai grave probleme ,,la mansarda". Dumnezeu sa te aiba in paza!
  • surmelis argentina pusa 16 Aug, 2009 10:48 D-le primar,imi pare rau ca trebuie sa va atrag atentia, cu o alta critica, adresata locuintelor sociale si de ce nu si ale ANL-ului, in ceeace priveste inexistenta balcoanelor de la PARTER ,care ar marii suprafata intregului bloc in momentul producerii unui cutremur si ar evita reprosurile si disconfortul firesc al viitorilor locatari. Toate aceste "mici detalii" apartin ,in general, unei persoane cu "ochi de designer".Balcoanele pot fi imbracate cu termopan de culoare galben-auriu (culoarea termopanului de la C.E.C.),care se asorteaza cu culoarea galben-potocaliu, cel al peretilor blocurilor, avand si acelasi model de constructie.Imprumutati banii ,deja primiti pentru alte lucrari,anuntati Constanta de schimbarile survenite , finalizati lucrarile ireprosabil si dupa aceea "amaratii" din Harsova de Constanta ,ar putea fi si ei multumiti de locuitele ce li se ofera.
  • surmelis argentina pusa 15 Aug, 2009 10:27 EU,Surmelis Argentina Pusa, sunt satula de incompetenta unor ignoranti si unora cu ifose de mari inteligenti. Daca erati,ceeace pretindeti a fi ,orasul Harsova de Constanta avea toate cladirile finalizate cum se cuvine si erau functionale de mult timp.Cu riscul de a ma repeta ,sunteti complet incompetenti,iar cei care sunt in prezent la conducerea orasului Harsova de Constanta au doua alternative: munca corecta si la obiect in folosul intregii comunitati sau DEMISIA cu mentiunea "grele sarcini".Nu e de glumit, cu viata noastra si cu banii veniti de la Guvernul Romaniei, pentru imbunatatirea traiului intregului oras ,nu numai a UNORA DINTRE VOI.
  • surmelis argentina pusa 15 Aug, 2009 08:11 D-le "cetatean intoxicat",in primul rand trebuie sa-ti aplic o "dezintoxicare" rapida si eficace,ca nu cumva sa da-i "ortu-popii". Esti revoltat ? Hm...Si eu sunt revoltata de situatia care s-a creat in prezent in oras si in propia mea familie.De aceea nu mai fac ,ceeace am facut mereu, sa intorc spatele celor care ma ataca ,atat pe mine cat si membrii familiei mele. Daca observi,am luat "taurul de coarne" si nu voi renunta la "razboiul" declansat de voi ,"aliatii fideli" ai "familiei regale" CHIRITA. RAZBOIUL inseamna: atacati si atacatori, lupte crancene, aliati ,tradatori, spioni, schimbarea tacticii, arme, oameni, moarte, armistitii si in final se termina cu PACE. De multi ani ,CORUPTIA a prin "cheag" in oraselul asta micut de pe malul Dunarii si de aceea este timpul potrivit de indepartare a acesteia,deoarece i s-a terminat "scadenta" si trebuie aruncata la TONBERON. M-ai invinuit ca as fi balbaita? Hm... ,ai dreptate! Am momente cand ma repet si sunt balbaita. Toti oamenii normali, au momente cand li se intampla sa se balbaie.Si tu te vei "balbai" la capitolul "dedectarea aparatelor de supraveghere fara autorizatie legala". Apropo,orasul Harsova de Constanta este protejat de "lupul la stana de oi" , ma refer la noua agentie de paza si protectie "CARSIUM". Ce faceti domnilor POLITISTI ,PRIMAR SI CONSILIERI LOCALI ?"dormiti"? Pentru ce luati o gramada de bani, doar ca sa faceti "misto" de noi? O sa va coste ! Acum doua ,trei zile am vazut in centrul orasului ,la "Fantana arteziana" trei ROMI inalti de 175 cm ,dintre care unul avea o cicatrice lunga de 15 cm si foarte adanca pe obrazul drept al fedzei. Sa inteleg ca a-ti intarit "armata de infractori" cu "elemente" noi din alta parte ?
  • cetateanul intoxicat 15 Aug, 2009 00:22 Argentina, esti balbaita? Te repeti...si te tot repeti...M-ai intoxicat cu atata vorba aiurea, fara noima, spusa doar de dragul de a spune ceva. De cand ai invatat sa utilizezi internetul ne-ai intoxicat. Incearca sa mai ai si simtul masurii. Mai bine citesti, treci prin filtrul gandirii ce ti se expune, si de-abia apoi tragi concluziile necesare. Sau vii cu propuneri...Sper sa poti intelege ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea a ceea ce ne spui. Succes pe viitor!
  • surmelis argentina pusa 14 Aug, 2009 17:07 D-l primar si d-l comisar al Politiei orasului Harsova de Constanta sunt rugati sa faca o vizita de lucru in incinta magazinului alimentar de pe strada Vadului,colt cu soseau Constantei ,numit SC "NIKO" G SRL, deoarece este imposibil de acceptat functionarea acestuia in conditiile in care exista un MIROS PERSISTENT de carne stricata care vine din interiorul celor doua guri de canalizare care se afla in interiorul magazinului alimentar respectiv. Amplasarea gurilor de canalizare in afara spatiului comercial, mai sus amintit,rezolva problema mentionata. Exista ,deja,o fisura in pardoseala magazinului ,ceeace usureaza modificarea viitoare a amplasamentului celor doua guri de canalizare,e nevoie doar de ,buna-vointa si intelegere din partea patronului acestui magazin ALIMENTAR.
  • surmelis argentina pusa 14 Aug, 2009 15:08 Adevarata culoare a spatiului din spatele "PIETII" este un portocaliu mai deschis ,nu ROSU cum este in fotografia de pe net.
  • surmelis argentina pusa 14 Aug, 2009 09:51 In spatele Pietii agroalimentare se face un spatiu comercial de culoare ROSIE,putea fi aleasa o culoare mai deschisa,nu rosu ocru(o culoare stridenta si care incita psihicul la revolta).Intrebarea este urmatoarea: Tinerele vanzatoare volante de etnie turco-roma ,de pe strazi,vor avea acces la utilizarea acestui spatiu comercial ? In privinta celor 48 de locuinte sociale s-a rezolvat problema referitoare la finalizarea lucrarilor de instalare a curentului electric in fiecare apartament, fara a obliga viitorii locatari sa plateasca suma de trei (3)milioane vechi? Primaria orasului Harsova din jud.Constanta, are OBLIGATIA de a finaliza in totalitate lucrarile ce trebuie sa deserveasca acest imobil cu destinatie sociala speciala. Si nu in ultimul rand trebuie sa se RENUNTE la "chiria lunara simbolica" pe care o consider o alta CACEALMA din partea primariei locale. Observ ca primaria locala are o placere deosebita pentru culorile stridente, amestecul de galben si portocaliu. Dar unde sunt BALCOANELE IMBRACATE cu termopan ? Vreti sa aveti un cartier CIVILIZAT ? sau vreti iar un "talmes-balmes", cum apar ca aspect exterior marea majoritate a balcoanelor din orasul Harsova ? Nu este greu de executat aceasta lucrare pentru ca aveti un MODEL BUN de luat ca exemplu ,cel realizat in blocul de la TREZORERIE cu cativa ani in urma. Acest bloc social trebuie finalizat pana la ultimul detaliu ,daca vreti sa fie RESPECTATA si protejata , ca dupa aceea, sa aveti pretentia justificata de a CONTROLA periodic starea apartamentelor cu destinatie sociala. Sper ca nu se va aplica iar METODA LIBERALA ,care consta in a face lucrari "nefinalizate" ? Nu este o idee buna de a construi blocurile sociale pe coasta dealului,intrucat sunt expuse mult mai mult la vanturile puternice de iarna ,din nord (crivatul).Cu bani, fonduri,au fost construite aceste apartamente :sociale si ANL ? Unde este TRANSPARENTA hotararilor lunare ale Pimariei si Consilierilor locali ? De ce primaria a primit bani putini ? deoarece este cunoscut de catre toata lumea (Harsova ,Constanta ,Bucuresti), ca fosta administratie locala ,impreuna cu fostul primar d-l IONEL CHIRITA ,TREBUIE sa returneze , sutele de miliarde de lei vechi ,lipsa de la bugetul orasului Harsova. D-l Tudor Nadrag ,A FOST UNUL dintre consilierii locali importanti din fosta administratie locala,nu-i asa ? Nu cred ca este cazul schimbarii modului de incalzire al gradinitelor, in momentul de fata. Incercati aceasta METODA noua, cu Spitalul Teritorial Harsova, deoarece are nevoie de toata energia solara si eoliana furnizata de proiectul viitor "casa verde",pentru a face fadza marimii deosebite a acestui obiectiv social.In luna martie a acestui an, datoriile de la constructia viitorului AZIL de batrani erau de 3 (trei) miliarde lei vechi.Cum s-a ajuns, acum,la datorii in valoare de 5(cinci) miliarde de lei vechi ? Alte 5 (cinci) miliarde de lei vechi ajung pentru finalizarea AZIL-ului? Nu cred !,deoarece il aveti in consiliul local pe d-l IONEL CHIRITA,lider PNL,care "va influienteaza " negativ, activitatea in primariei.In privinta "Centrului medical de permanenta " este suficient sa "deschideti ochii" in directia SPITALULUI TERITORIAL HARSOVA ,nemodernizat de ani de zile (dictatura liberala) si sa observati ca AVEM ,deja, o cladire mult mai mare si dotata cu spatiu suficient pentru masinile speciale de tipul "ambulanta". In prezent, Primaria Harsova,datorita autonomiei locale de care se bucura, trebuie sa se GANDEASCA SERIOS si la PROTECTIA COPIILOR SCOLARI din clasele 1-4-8, lasati SINGURI IN CASA , cat timp parintii sau persoanele care-i ingrijesc sunt la serviciu ,timp de opt ore. Infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI ,cu ajutorul Primariei si a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, in str. Carsium nr.34 ,ar demonstra grija acestor institutii fadza de copiii orasului Harsova. Nu s-a amintit nimic de finalizarea "Centrului de zi pentru copii" de pe malul prapastios al Dunarii ?