Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiriasii ANL vor putea cumpara locuintele dupa un an

ro

26 Feb, 2010 04:10 1371 Marime text
Guvernul a decis, în ultima şedinţă, reducerea de la trei ani la un an a termenului după care chiriaşii ANL pot opta pentru cumpărarea locuinţelor construite prin programul derulat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. În acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, modificarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Locuinţe.

„Prin acest act normativ, Guvernul facilitează cumpărarea locuinţelor construite prin ANL, locuite acum de chiriaşii tineri", afirma zilele trecute, Elena Udrea. De asemenea, adoptarea actului normativ are ca scop atragerea de fonduri la bugetul ministerului pentru construirea de noi locuinţe, având în vedere că prin vânzarea locuinţelor ANL, ministerul estimează atragerea la buget a unei sume de aproximativ 500 milioane de euro. „Ministerul estimează că se vor vinde, în următoarea perioadă, 22.000 de locuinţe, iar în urma vânzării acestora, se vor putea construi alte 22.000 de locuinţe. Pe lângă sumele obţinute din vânzarea acestor locuinţe, există şi alocarea bugetară pentru construirea de locuinţe prin programul ANL, ţinta fiind de 100.000 de locuinţe pentru tineri, în mandatul acestui guvern", a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mary din mangalia 04 Mar, 2010 14:00 de ce nu se prelungeste varsta de acordare a locuintelor a.n.l. de la 35 la 40? aceste locuinte se dau numai la intelectualii care au acte false ce studii?eu ptr. a primi un apartament la a.n .l. mi s-au cerut 3000 de euro.neavand acesti bani mi sa luat dreptul de a avea o casa.rusine domnule negrea si tuturor consilierilor ptr. lacomia de care ati dat dovada.rog sa se sesizeze organele abilitate.va multumesc.