Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pas spre a cincea finala consecutiva

ro

04 Mar, 2009 03:46 794 Marime text

volei_CVM_Tomis.jpgÎn partida tur, disputată săptămâna trecută, la Sala Sporturilor, Tomis s-a impus cu scorul de 3-0 (26-24, 25-20, 25-23)

Club Volei Municipal Tomis este foarte aproape de cea de-a cincea finală de cupă consecutivă, jucătorii pregătiţi de Stelio de Rocco având nevoie de un singur set câştigat pe terenul lui Dinamo pentru a avansa în ultimul act al competiţiei.

Tomis va disputa astăzi, de la ora 16.00, în Sala Extreme din Capitală, meciul retur cu Dinamo Bucureşti, partidă contând pentru semifinalele Cupei României la volei masculin. După ce, în confruntarea de săptămâna trecută, de la Constanţa, echipa constănţeană s-a impus cu scorul de 3-0 (26-24, 25-20, 25-23), formaţia pregătită de Stelio de Rocco are nevoie astăzi de un singur set pentru a obţine calificarea în ultimul act al competiţiei. Pe voleibaliştii Tomisului îi aşteaptă un meci extrem de dificil, aceştia simţind în partida tur, de la Sala Sporturilor, forţa echipei bucureştene. Deşi au pierdut într-un număr minim de seturi, bucureştenii au pus probleme serioase echipei constănţene, greşind chiar în momentele decisive ale întâlnirii. În etapa desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, cele două semifinaliste au reuşit câte o victorie cu acelaşi scor, 3-1, şi şi-au consolidat primele două poziţii în clasamentul Diviziei A1, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat. Dacă Tomisul s-a impus fără probleme în faţa formaţiei Constam Buzău, Stelio de Rocco menajând mai mulţi titulari, Dinamo a avut ceva emoţii în derbiul cu Steaua. „Roş-albaştri" au început în forţă meciul şi au reuşit să-şi adjudece primul set al întâlnirii, chiar pe terenul rivalei, însă nu au putut ţine pasul în următoarele parţiale, dinamoviştii câştigându-le pe următoarele trei. Club Volei Municipal Tomis şi Dinamo s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, de două ori în campionat şi o dată în Cupa României, constănţenii impunându-se de fiecare dată. Ultimul meci între cele două echipe, disputat pe terenul celor de la Dinamo, a avut loc în luna octombrie a anului trecut, Tomisul câştigând la mare luptă, cu scorul de 3-2. Întâlnirea de astăzi, din Sala Extreme, dintre Dinamo şi Tomis, va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Mirel Zaharescu (Galaţi) şi Angeluş Cotoanţă (Bucureşti).

O nouă finală Tomis - Piatra Neamţ?

În cealaltă semifinală, programată mâine, se vor lupta VCM Piatra Neamţ şi Steaua Bucureşti. Având avantajul victoriei din tur, de pe teren propriu, scor 3-1 (25-13, 21-25, 25-18, 28-26), voleibaliştii nemţeni au prima şansă de calificare în finală, unde vor fi prezenţi pentru a treia oară consecutiv. Astfel, Tomis şi VCM Piatra Neamţ ar putea reedita finalele ultimilor doi ani, pe care echipa de pe litoral a reuşit să le câştige de fiecare dată. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe data de 1 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii