Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania a ratat calificarea in Final Four

ro

30 Jun, 2009 03:06 800 Marime text

volei.jpgEchipa pregătită de Bogdan Paul s-a clasat pe locul 3 în grupa B, la egalitate de puncte cu Franţa, despărţite însă de setaveraj

Aflată la doar trei seturi de calificarea în Final Four-ul Ligii Europene, naţionala feminină de volei a României a ratat accesul la turneul final al Ligii Europene, după ce a fost învinsă în dubla contra reprezentativei Turciei. 

După eşecul înregistrat vineri, scor 0-3, echipa pregătită de Bogdan Paul avea neapărată nevoie de o victorie duminică seara, pentru a fi sigură de calificare. Fără căpitanul echipei, Claudia Gavrilescu, în sextetul de bază, lucrurile au început cât se poate de bine pentru „tricolore", România adjudecându-şi primul set cu scorul de 25-20. Din acest moment, jucătoarele noastre au căzut complet, turcoaicele reuşind să profite în parţialul al doilea, pe care l-au câştigat fără probleme, scor 25-16. În setul trei, Bogdan Paul o schimbă pe Nneka Onyejekwe, introducând-o pe Gavrilescu. Această mutare nu a adus însă nicio îmbunătăţire în jocul echipei, iar gazdele, împinse de la spate şi de cei 1.400 de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor din Amasya, au preluat conducerea la seturi, după ce au câştigat şi parţialul al treilea cu 25-18. Speranţele unei calificări la turneul final din Turcia au fost spulberate de ţara gazdă în setul patru, pe care echipa pregătită de Alessandro Chiappini l-a câştigat la 19, impunându-se astfel după o oră şi 37 de minute de joc. În celălalt meci al grupei B, Franţa a câştigat dubla întâlnire cu Marea Britanie, după un dublu 3-0, egalând astfel România la puncte. Formaţia din Hexagon a urcat pe locul locul 2 în grupă, cu 19 puncte şi 25-18 setaveraj, în timp ce România a ocupat la final locul 3, cu 19 puncte şi 25-20 setaveraj. Câştigătoarea grupei este Turcia, însă această echipă era calificată din oficiu, pentru că este ţara- gazdă a turneul final. Din grupa A, Serbia şi Bulgaria s-au calificat în Final Four-ul Ligii Europene, care se va disputa la Kayseri, pe 11 şi 12 iulie.

Două eşecuri în Belgia

Dacă naţionala feminină nu a reuşit să învingă în meciurile din acest week-end, nici băieţii nu au avut sorţi de izbândă în dubla întâlnire din deplasare cu Belgia. Dacă în urmă cu o săptămână, selecţionata antrenată de Stelian Moculescu reuşea să smulgă o victorie belgienilor, revenind de la 2-1 la seturi, de data aceasta, România nu mai avut nicio şansă în dubla retur. Astfel, după ce s-au impus vineri, cu 3-0, gazdele au trecut cu acelaşi scor şi duminică seară, după o oră şi 20 de minute de joc. Cu aceste două eşecuri, „tricolorii" nu mai au nicio şansă să se mai califice la turneul final al Ligii Europene, clasându-se după opt etape pe ultimul loc în grupa B, cu 10 puncte. Lider a devenit Belgia, la egalitate de puncte (13) cu Germania, în timp ce locul 3 este deţinut de Grecia, cu 12 puncte. Naţionala României va reveni la Constanţa la sfârşitul acestei săptămâni, pentru dubla contra Greciei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii