Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regal voleibalistic la Constanta

ro

20 Jun, 2009 02:20 933 Marime text

volei.jpgEchipa feminină de volei a României joacă pentru calificarea la turneul final al Ligii Europene, având nevoie de o singură victorie împotriva Franţei

Cele două selecţionate de volei ale României vor reveni în acest week-end la Sala Sporturilor din Constanţa. Fetele vor juca meciurile decisive pentru calificare cu Franţa, în timp ce băieţii vor întâlni selecţionata Belgiei.

Naţionala feminină, pregătită de Bogdan Paul, joacă sâmbătă şi duminică la malul mării, după ce a făcut un pas important în drumul spre accederea la turneul final al competiţiei europene. Fetele antrenate de Paul Bogdan s-au impus în ultimele două meciuri disputate în deplasare, împotriva Marii Britanii. Astfel, echipa României, din care fac parte şi constănţencele Ioana Pristavu şi Claudia Gavrilescu - Cârstoiu (căpitan), va da bătălia decisivă cu reprezentativa Franţei pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Europene, având nevoie de un singur succes pentru a-şi asigura accesul la turneul final. În partidele tur, disputate în Hexagon, gazdele s-au impus uşor în faţa tricolorelor, elevele lui Bogdan Paul reuşind să câştige un singur set. Meciurile de la Sala Sporturilor vor începe de la ora 17.30. În cealaltă partidă a grupei, Turcia este favorită netă în meciurile de pe teren propriu împotriva britanicelor. Jocurile sunt programate sâmbătă şi duminică de la ora 19.00, respectiv 18.00. În grupa B conduce formaţia Turciei, cu 14 puncte (deja calificată în Final Four, ca ţară gazdă), urmată de România, la egalitate de puncte, şi Franţa, cu 12 puncte. Marea Britanie se clasează pe ultimul loc, fără niciun succes în cele opt etape disputate până acum. Spre deosebire de fete, naţionala masculină nu a avut acelaşi succes în Liga Europei, reuşind o singură victorie chiar în meciul de debut, de la Constanţa, împotriva echipei Germaniei. Echipa pregătită de Stelian Moculescu a cedat ambele partide disputate săptămâna trecută în Grecia, având şanse infime de a se mai califica în faza finală a Ligii Europene. În ciuda acestui lucru, tânăra echipă a României a reuşit în unele momente ale partidelor jucate până acum să se ridice la nivelul adversarelor din grupa de calificare. Astfel, singurele şanse ale formaţiei din care fac parte şi patru jucători ai campioanei CVM Tomis (Răzvan Tănăsescu, Florin Voinea, Radu Began şi Laurenţiu Lică) sunt victoriile în cele două dispute contra Belgiei. La meciurile cu Belgia vor reveni şi restul jucătorilor care au evoluat la turneul din Portugalia, lotul complet fiind următorul: Ghimeş, Dascălu, Bartha, Moisa, Gontariu, Lică, Dumitrache, Began, Stancu, Laza, Spânu, Olteanu, Voinea, Ciortea, Feher şi Tănăsescu. Naţionala României va juca cu Belgia, cele două meciuri fiind programate de la ora 20.30, după disputarea partidelor de la feminin. În aceleaşi zile, dar de la orele 20.30, respectiv 17.00, se vor întâlni şi celelalte formaţii din Grupa B, Germania şi Grecia, la Bremen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii