Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul Farului, la a doua remaniere

ro

17 Jun, 2009 02:35 1202 Marime text

fotbal_farul.jpgDumitru Manole: „Vom vedea şi lista de transferări, vom discuta şi cu echipa tehnică, să vedem ce se întâmplă cu restul de fotbalişti"

Retrogradată în Liga a II-a, după ce a fost umilită în ultima etapă de CS Otopeni, şi rămasă fără sprijin financiar după retragerea principalului finanţator, Gheorghe Bosânceanu, formaţia constănţeană este pe cale să piardă şi o mare parte dintre jucătorii de bază. 

După ce, la sfârşitul turului, s-a luat decizia remanierii lotului, şapte jucători de bază ai echipei fiind puşi pe lista de transferuri, acum, Farul este în pericol să fie decimată de plecările preconizate pentru această vară. În acest moment, toţi jucătorii Farului sunt de vânzare, după cum s-a stabilit în Adunarea Generală de vineri seară. „Am prezentat cheltuielile pe care le-am anticipat pentru sezonul 2009 - 2010 în Liga a II-a şi am hotărât ca toţi jucătorii să fie puşi pe lista de transferuri, dar să nu fie vânduţi în orice condiţii. Viitorii sponsori şi conducători vor dori, probabil, să promoveze tineri, iar unii dintre jucători poate vor rămâne", a declarat vineri fostul finanţator al echipei de pe litoral, Gheorghe Bosânceanu. Astfel, primul pe listă ar putea fi chiar Willian Gerlem. Potrivit unor surse neoficiale, mijlocaşul brazilian al Farului ar fi dorit de Universitatea Craiova ca un înlocuitor a vedetei oltenilor, Florin Costea, în cazul în care acesta ar pleca în această vară. Brazilianul a mai fost curtat, la sfârşitul anului trecut, şi de Dinamo, însă tranzacţia nu a mai fost realizată. De asemenea, se pare că şi echipa patronată de Adrian Porumboiu, FC Vaslui, ar fi interesată să-şi întărească lotul cu decarul „marinarilor", pentru viitorul sezon şi Liga Europa. Gruparea din Bănie mai este interesată şi de transferul internaţionalului de juniori, Denis Alibec. Până atunci însă, atacantul în vârstă de 18 ani ar putea lua drumul lui Daminuţă, la Inter Milano, care îl monitorizează din primăvara anului trecut, existând chiar şi o propunere de contract din partea italienilor, potrivit fostului impresar, Ioan Becali. Un alt jucător exponenţial al echipei constănţene, Dejan Rusmir are oferte de la câteva cluburi din străinătate, mijlocaşul sârb de 29 de ani fiind titular în majoritatea partidelor, de când a venit la Constanţa. Rusmir a fost adus, în urmă cu un an, de la Ceahlăul Piatra Neamţ, după ce echipa moldoveană a retrogradat în liga secundă. Deocamdată, jucătorii sunt în vacanţă şi vor reveni la antrenamente pe data de 2 iulie.

Ultimul loc în retur

După ce s-a aflat peste linia retrogradării în primele 17 etape, la trei puncte de locul 15, ocupat de Poli Iaşi, pentru echipa constănţeană a urmat unul dintre cele mai dezastruoase retururi de campionat, reuşind să obţină doar trei victorii (cu Gloria Buzău, FC Argeş şi Gaz Metan) şi două rezultate de egalitate (cu Steaua şi Pandurii), golaveraj 13-32.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii