Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM incepe lupta pentru event

ro

14 May, 2009 03:08 924 Marime text

HCM.jpgFormaţia constănţeană a ajuns, ieri, la Sibiu, unde a efectuat primul antrenament înainte de confruntarea de astăzi cu Pandurii Târgu-Jiu

În această săptămână, la Sala Sporturilor Transilvania are loc Cupa României la handbal masculin, cu participarea primelor opt echipe de la finalul ediţiei 2008 - 2009 a Ligii Naţionale.
Astfel, campioana României, Handbal Club Municipal Constanţa, va înfrunta pe Lignitul Pandurii Târgu-Jiu, echipă care a prins ultimul loc (8) care o califică în această competiţie. Deşi pentru proaspăta campioană pare, la prima vedere, o partidă uşoară, constănţenii sunt în gardă înainte de acest joc, simţind pe pielea lor cât de incomodă este echipa fostului tehnician al HCM-ului, Vasile Stângă. Astfel, în etapa a XXIV-a, formaţia Pandurii Târgu-Jiu a amânat bucuria constănţenilor pentru câştigarea unui nou titlu de campioni, învingându-i cu scorul de 34-30. „Pe lângă HCM, Steaua şi Dinamo, au apărut şi alte echipe puternice, precum Reşiţa, Bacău sau Odorhei. Îmi doresc să câştigăm eventul. Este un alt obiectiv pe care ni l-am propus încă de la începutul sezonului", a declarat directorul executiv al grupării de la malul mării, Nurhan Ali. Meciul dintre HCM Constanţa şi Lignitul Pandurii Târgu-Jiu din sferturile de finală ale competiţiei se va disputa astăzi, de la ora 13.00. După acest joc, vor urma celelalte trei meciuri ale acestei faze, jocuri care se anunţă extrem de disputate. Astfel, vicecampioana UCM Reşiţa va avea ca adversară pe HC Odorhei, echipă care a avut în acest sezon evoluţii foarte bune în meciurile cu forţele campionatului. Cele două formaţii s-au întâlnit şi anul trecut, la Brăila, în primul tur al Cupei României. Atunci, HC Odorhei s-a impus cu 39-37, după aruncări de la 7 metri. În altă partidă, revelaţia returului, Dinamo Bucureşti, va întâlni formaţia CS Universitatea Suceava. Ocupanta locului 3 la finalul acestei ediţii de campionat a avut probleme în partidele directe contra sucevenilor, fiind învinsă în acest sezon de două ori: 30 - 25 la Bucureşti şi 32 - 26 la Suceava. Semifinalele sunt programate mâine, în timp ce finala se va disputa duminică, de la ora 11.00.

Revanşa în semifinale

În cazul unei victorii în sferturile competiţiei, elevii lui Zoran Kurtes şi Eden Hairi ar putea întâlni în penultimul act pe Steaua MFA Bucureşti. Constănţenii au astfel posibilitatea să răzbune insuccesul din finala disputată anul trecut la Brăila, când „roş-albaştrii" s-au impus la loviturile de la 7 metri, cu scorul de 33-32. După un sezon în care s-a clasat pe un dezamăgitor loc patru, campioana de anul trecut speră să se revanşeze în faţa suporterilor printr-o evoluţie bună în Cupa României. Astfel, Steaua va juca în sferturi împotriva formaţiei Ştiinţa Municipal Bacău, cele două formaţii având fiecare câte o victorie în meciurile jucate în acest sezon al Ligii Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii