Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM ataca primul succes in fata Stiintei Bacau

ro

25 Apr, 2009 00:56 866 Marime text

handbal_hcm.jpgFormaţia constănţeană a fost învinsă în tur, cu scorul de 25-27, iar sezonul trecut, meciurile dintre cele două echipe s-au încheiat la egalitate

Handbal Club Municipal Constanţa va încerca astăzi, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, să se apropie şi matematic de al patrulea titlul naţional din istoria clubului, printr-o victorie împotriva formaţiei Ştiinţa Municipal Bacău. 

După succesul din etapa trecută, cu Dinamo, HCM joacă un nou meci dificil împotriva unei echipe pe care constănţenii nu au reuşit să o învingă în ultimele două sezoane, de când formaţia din Moldova este în prima ligă de handbal. Revelaţia ediţiei trecute de campionat, Ştiinţa Bacău, a continuat şi în acest an evoluţiile bune, reuşind să învingă în tot acest timp forţele handbalului românesc. În plus, adversarul de astăzi al HCM-ului a reuşit performanţa de a se califica în sferturile de finală al Cupei Challenge. Ascensiunea Ştiinţei Bacău a fost datorată şi de prezenţa în echipă a unor jucători experimentaţi, precum fostul component al formaţiei constănţene, Sandu Iacob, campion cu HCM în 2006 şi golgheterul campionatului, sezonul trecut. După 22 de etape, HCM este lider în clasamentul Ligii Naţionale, cu 38 de puncte, în timp ce băcăuanii se clasează pe poziţia a cincea, la zece lungimi distanţă. Echipa pregătită de Zoran Kurtes este urmată în clasament de UCM Reşiţa, care s-a apropiat la un singur punct, având însă două partide disputate în plus, iar pe locul trei se clasează Dinamo, la şase puncte distanţă de lider. În cadrul etapei a XXIII-a, cealaltă formaţie constănţeană prezentă pe prima scenă handbalistică, CSM Medgidia, va avea un meci extrem de dificil pe teren propriu, în faţa campioanei en-titre, Steaua MFA Bucureşti. Runda cu numărul 23 mai programează astăzi partidele: HC Odorhei - Poli Timişoara, Universitatea Cluj - Lignitul Pandurii Târgu-Jiu şi CS H&V Piteşti - Dinamo Bucureşti. Jocurile dintre CSM Oradea - CS Universitatea Suceava (scor 29-42) şi Minaur Baia Mare - UCM Reşiţa (29-33) s-au disputat în devans. De asemenea, reşiţenii au jucat miercuri şi partida din etapa a XXIV-a, în faţa „lanternei roşii", CSM Oradea, încheiată cu victoria echipei pregătite de Aihan Omer, cu scorul de 43-28 (20-14).

Reşiţa şi CSU Suceava luptă pentru finală

UCM Reşiţa, deţinătoarea trofeului, şi CSU Suceava susţin, sâmbătă şi duminică, meciurile tur din semifinalele Cupei Challenge la handbal masculin. UCM Reşiţa joacă duminică, în deplasare, la Istanbul, cu formaţia turcă Beşiktaş JK, de la ora 15.30, meciul fiind arbitrat de ruşii Zotin şi Volodkov. CSU Suceava primeşte vizita formaţiei elveţiene BSV Bern Muri, într-un meci programat de la ora 18.00 şi arbitrat de cehii Opava şi Valek.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii