Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, condamnata sa castige la Buzau

ro

29 Apr, 2009 03:14 1162 Marime text

CSTOMIS.jpgUn nou eşec ar scoate echipa pregătită de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi din lupta pentru locurile 3-5

Formaţia feminină de handbal, CS Tomis Constanţa începe seria de partide decisive pentru îndeplinirea obiectivului propus la debutul sezonului, un loc care să-i permită participarea într-o cupă europeană.
Liga Naţională de handbal feminin programează astăzi etapa a XXIII-a, CS Tomis Constanţa urmând să dispute în deplasare partida împotriva formaţiei HCM Hidroconcas Buzău. După ce s-a impus la limită runda precedentă, în faţa echipei clasate pe penultimul loc în clasament - CSM Ploieşti, formaţia constănţeană este nevoită să obţină cele două puncte care le-ar menţine în lupta pentru un loc de cupă europeană. Astfel, cu patru etape înainte de finalul sezonului, echipa pregătită de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi se află pe locul 6 în clasament, cu 23 de puncte, la o lungime distanţă de poziţia a cincea - ultima care duce în competiţiile europene -, ocupată în acest moment de Rapid Bucureşti. De cealaltă parte, HCM Buzău vine după o serie de trei partide fără victorie, poziţionându-se după 22 de etape pe locul 10, cu 19 puncte.  Deşi se confruntă cu probleme financiare, autorităţile locale urmând să achite salariile restante abia în aceste zile, gazdele încă speră la participarea în sezonul viitor într-o cupă europeană. Astfel, deşi aparent cu un program uşor la sfârşitul acestei ediţii de campionat, formaţia constănţeană va avea parte de un nou joc, extrem de dificil, împotriva unei echipe incomode pe teren propriu. O nouă înfrângere a Tomisului în acest joc ar scoate formaţia constănţeană din lupta pentru locurile 3-5. Partida din Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău, va începe la ora 17.00. În tur, la Constanţa, echipa de pe litoral s-a impus cu scorul de 28-22. În afara acestei partide, CS Tomis mai are de jucat până la finalul actualei ediţii de campionat trei meciuri: acasă, cu Universitatea Jolidon Cluj (duminică, 3 mai), în deplasare, cu HC Zalău (10 mai), şi acasă, cu KZN Slatina (16 mai). Runda a XXIII-a a Ligii Naţionale mai programează astăzi partidele: HC Zalău - Oltchim Râmnicu Vâlcea, HC Oţelul Galaţi - Rulmentul Braşov, Universitatea Jolidon Cluj - HC Dunărea Brăila, Rapid CFR Bucureşti - HCM Roman, KZN Slatina - HCM Baia Mare şi CSM Ploieşti - CSM Cetate Deva.

Arbitrii, anunţaţi cu o zi înainte

Arbitrii care vor oficia în Liga Natională de handbal vor fi anunţaţi doar înaintea meciurilor, mai exact doar cu 24 de ore înainte de începerea jocului. De asemenea, cavalerii fluierului se vor prezenta la sală cu o oră înainte de începerea partidei, Federaţia Română de Handbal adoptând modelul forului european din semifinalele cupelor europene şi a luat această decizie pentru a preîntâmpina contactarea arbitrilor de către conducătorii cluburilor înainte de meci.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii