Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calificare pentru Marian Cozma

ro

23 Feb, 2009 03:59 1244 Marime text

handbal_hcm.jpgConducerea şi jucătorii vicecampioanei României au dedicat victoria cu slovacii, fostului pivot al naţionalei, ucis în Ungaria

Handbal Club Municipal a reuşit o calificare dramatică în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după ce a recuperat handicapul de opt goluri înregistrat în meciul tur, cu Tatran Presov.
cozma.jpg Împinşi de la spate de 2.000 de spectatori, care şi-au susţinut favoriţii pe întreaga durată a meciului, handbaliştii constănţeni au pornit motoarele mai târziu. Astfel, în primele minute ale întâlnirii cu echipa din Slovacia, HCM nu a reuşit să se desprindă pe tabelă, cele două combatante mergând cap la cap până la scorul de 8-8. Din acel moment, vicecampioana începe cursa de urmărire şi ia un avantaj de trei goluri, după dubla lui Adzic şi reuşita lui Toma. Până la final, HCM forţează şi intră la cabine cu cinci goluri diferenţă, scor 16-11. Debutul reprizei secunde stă din nou sub semnul echilibrului, slovacii reuşind să menţină diferenţa înregistrată la finalul primelor 30 de minute. De la scorul de 20-15 însă, formaţia de pe litoral trece la cârma jocului şi înscrie şapte goluri consecutive, fără să primească niciunul, Mihai Popescu, intrat în locul Stănescu, închizând poarta gazdelor. În acel moment, constănţenii recuperaseră handicapul celor opt goluri diferenţă de la Presov, şi avea un avantaj de patru lungimi per total, când mai erau aproximativ 11 minute până la final. Cu cei doi arbitri sloveni imparţiali şi năuciţi de atacurile devastatoare ale echipei de pe litoral, slovacii nu mai reuşesc să revină şi HCM învinge cu scorul de 31-20. Astfel, elevii lui Zoran Kurtes obţin o calificare dramatică în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după ce se impun cu scorul general de 56-53. Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost: Adzic, Toma şi Sadoveac, cu câte 6 goluri, Csepreghi (4), Sabou, Buricea, Nicolae şi Schuch (câte 2). La finalul meciului, Florin Nicolae a declarat că Marian Cozma, handbalistul ucis în urmă cu două săptămâni, în Ungaria, a fost cel care le-a dat putere să treacă peste înfrângerea din tur şi să se califice mai departe. „Marian ne-a dat putere să trecem peste această grea încercare. Se uită la noi şi de la el am găsit forţele pentru a ne califica", a spus jucătorul constănţean, completat şi de directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali: „Am vrut să ne ţinem de cuvânt faţă de Petre Cozma, căruia i-am promis calificarea, pe care i-o dedicăm lui Marian". În ceea ce priveşte următorul adversar din sferturi, Laurenţiu Toma a afirmat că ar dori să-i răzbune pe stelişti şi să joace cu Valladolid. „Nu am nicio preferinţă în ceea ce priveşte următorul adversar, însă aş dori să răzbunăm eliminarea Stelei şi să jucăm cu spaniolii", a declarat Toma. Steaua Bucureşti a fost eliminată după ce a fost învinsă, în deplasare, de formaţia spaniolă Pevafersa Valladolid, cu scorul de 41-24 (19-13). Campioana României suferise un eşec şi în tur, ibericii impunându-se cu scorul de 33-27, la Buzău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii