Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile au avut loc ieri Comitet Olimpic şi Sportiv Român cu trei constănţeni în componenţă

ro

28 Feb, 2013 21:51 2129 Marime text
cosr.jpgTrei constănţeni fac parte din structurile Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în urma alegerilor de ieri, de la Izvorani. Elena Frîncu, fostul director al DJST Constanţa, şi Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, au fost aleşi în Comitetul Executiv, în vreme ce Ilie Floroiu, directorul CS Farul, este membru în Comisia de Cenzori.

Elena Frîncu a obţinut al şaptelea mandat consecutiv (este în COSR din 1990, când la conducerea forului era Lia Manoliu), fiind aleasă la secţiunea „Personalităţi Sportive" a CEx, unde au candidat şapte persoane pe patru locuri. Elena Frîncu a obţinut poziţia a treia, cu un scor bun, 128 de voturi din 175. „Îmi propun să sprijin în continuare sportul românesc, prin proiecte de educaţie olimpică, dar şi în pregătire, având în vedere cunoştinţele mele didactice", a declarat Elena Frîncu, aleasă de curând şi în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby. Fosta mare sportivă (vicecampioană mondială la handbal), cadru didactic universitar, a subliniat prezenţa în COSR a lui Nicolae Dobre, care a fost singurul candidat în Comitetul Executiv la „Federaţii neolimpice". „Am o mare bucurie că este şi Nicolae Dobre în COSR. Revirimentul Federaţiei Române de Oină i se datorează lui şi Constanţei (unde a fost mutat sediul naţional)", a mai spus Frîncu.

În funcţia de preşedinte al COSR a fost ales, pentru al treilea mandat la rând (după cele din 2004 şi 2008), Octavian Morariu, care a candidat singur şi a obţinut 172 de voturi. Ca vicepreşedinţi vor activa Nicu Vlad (161 de voturi), Alin Petrache (157 de voturi) şi Elisabeta Lipă (148 de voturi).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii