Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Solidaritatea este impotriva „fabricilor de popi"

ro

10 Jun, 2010 03:20 2251 Marime text
cap_6.jpgSindicatul Solidaritatea, al personalului bisericesc ortodox din Arhiepiscopia Tomisului - Constanţa, a renăscut. Fondat în 1908, Sindicatul a fost desfiinţat în timpul regimului comunist. De curând, credincioşii au asistat la o renaştere a „Solidarităţii", „primul sindicat al clerului, de după 1989", potrivit declaraţiilor preşedintelui, părintele Gabriel Mascaş. Printre obiectivele generale ale reprezentanţilor mişcării se numără „eliminarea din structurile Bisericii Ortodoxe Române şi scoaterea în afara legii a clerului dovedit colaborator cu organele de represiune comuniste", dar şi „stoparea imediată a salariilor necuvenite ale aşa-zisului «cler superior» de la bugetul de stat, contrar jurământului canonic de sărăcie, şi recuperarea acestora". Totodată, reprezentanţii Solidarităţii s-au angajat să lupte pentru „stoparea producţiei «fabricilor de popi», creată cu unicul scop de a susţine un sistem perimat şi abuziv". Potrivit părintelui Gabriel Mascaş, la Sindicatul Solidaritatea pot adera atât simpatizanţi, credincioşi ortodocşi, dar şi membri ai clerului ortodox.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un preot 23 Feb, 2011 19:24 "Solidaritatea"nu trebuie si nu poate fi numit sindicat deoarece in biserica ortodoxa nu exista sindicate!Asa cum a fost si la inceputul sec XX trebuie sa fie o asociatie preoteasca ce are la baza apararea credintei ortodoxe.
  • De Juris 12 Jun, 2010 16:40 Care canoane mister?? Cele calcate in mod flagrant de noua clasa cu salarii nesimtite de la bugetul tarii ,calugarii sinodului BOR ,noua clasa Burghezia Proletara Clericala??? Daca noi suntem neputinciosi poate legile tarii ,CEDO si Congresul American vor fi mai tari ! Multumim !
  • Gabriel 12 Jun, 2010 16:29 Pentru Neputinciosul !!! Care canoane mister? Cele calcate si jefuite de noua clasa calugareasca impopotonata cu camilafce si bate de circari?? Asta a mai ramas din canoane !! Daca nu vezi dta o sa vada justitia , CEDO si Congresul American ca doar nu suntem chiar de capul nostru!!! Felicitari canonicule de povesti simoniace!!
  • tdc 10 Jun, 2010 15:29 sindicat impotriva cui, a canoanelor? puneti voi opreliste in locul lui Dumnezeu, spuneti voi ajunge in locul lui Hristos ? neputinciosilor !