Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Detectoare de fum și de CO montate în județul Harghita

ro

17 May, 2024 10:31 282 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Cele 500 de detectoare de fum și de CO, montate în județul Harghita!
 
Salvatorii harghiteni au finalizat montarea celor 375 detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, în 12 comune din județ. Aceste acțiuni reprezintă un pas important în creșterea siguranței la incendiu și prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.
 
               Campania a debutat luni, 22 aprilie a.c., cu montarea primelor detectoare de fum și de monoxid de carbon în gospodării din comunele Zetea, Joseni și Sărmaș și, în mai puțin de o lună, astfel de dispozitive salvatoare de viață au fost montate în gospodăriile mai multor familii identificate ca fiind vulnerabile din localitățile Mihăileni, Sânmartin, Ciucsângeorgiu, Zetea, Feliceni, Mărtiniș, Suseni, Joseni, Remetea, Sărmaș, Subcetate și Gălăuțaș, unde s-au înregistrat cele mai multe intervenții în urma incendiilor produse la locuințe.
               Scopul campaniei „Detector pentru viață” urmărește creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la riscurile intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oferind totodată soluții concrete pentru prevenirea evenimentelor ce pun în pericol vieți și bunuri. În acest sens, pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon.
               Campania „Detector pentru viață”, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe: Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți. Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.
               INFO BACKGROUND
               Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. În urma evenimentelor, 1.125 de persoane au fost afectate, iar 268 dintre acestea și-au pierdut viața.
               Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.
 
 
 
                                                                     COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii