Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu „Școală în Siguranță”

ro

17 May, 2024 12:17 240 Marime text
 Nr. 103 din 17 mai 2024
 
SĂPTĂMÂNA  “ȘCOALĂ ÎN SIGURANȚĂ”,  ÎN JUDEȚUL SIBIU
 
 
În perioada 14 - 17 mai a.c, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat acțiuni specifice circumscrise proiectului „Școală în Siguranță”, inițiat la nivel  național de  Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Siguranța Școlară.
 
Atenția polițiștilor sibieni s-a îndreptat către elevii unităților de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de conștientizare a elevilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.
 
În cadrul proiectului au fost abordate subiecte variate, toate cu aceeași importanță pentru siguranța copiilor, precum prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying/cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, a consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, precum și prevenirea  infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private.
 
Dialogul a fost unul deschis și onest, elevii dând dovadă de interes și curiozitate pentru a afla cât mai multe informații pe care să le poată aplica în viața de zi, cu scopul de a ști cum să se protejeze de contextele care i-ar putea pune în pericol.
 
Despre „cei 7 ani de acasă”, despre respect și responsabilitate, despre disciplină și  perseverență, iată reperele discuțiilor dintre polițiști și copii.
 
Acțiunile vor continua, siguranța copiilor fiind o prioritate permanentă a misiunilor polițiștilor sibieni pentru protejarea comunității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii