Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor zilnice

ro

17 May, 2024 12:02 275 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile salvatorilor, desfășurate în ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri (16.05.2024), pompierii militari harghiteni au gestionat 10 situații de urgență înregistrate la nivel județean, printre care se numără 8 solicitări pentru acordarea asistenței medicale persoanelor aflate în dificultate și 2 incendii. Cazurile de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 2 copii și 6 persoane adulte.
 În urma localizării și stingerii unei arderi necontrolate de vegetație uscată, ce a izbucnit în cursul serii trecute, într-o zonă greu accesibilă, din apropierea municipiului Toplița, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au reușit să prevină extinderea flăcărilor la pădurea din imediata apropiere și să lichideze incendiul, în limitele găsite, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2 ha de teren.
Tot aseară, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Mihăileni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă (saună) din satul Văcărești, comuna Mihăileni, cel mai probabil din cauza unui sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Pompierii mobilizați la locul producerii evenimentului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind în aproximativ o oră să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia. În urma evenimentului, a ars anexa, în proporție de 50%. Din fericire, nu au existat persoane rănite.
Pentru evitarea unor astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul exploatării sobelor cu sau fără acumulare de căldură și a  mijloacelor de încălzire electrice:
• Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
• Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
• Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
• Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
• Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
• Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
• Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
• Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
• Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
•Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
• Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe ori aparate de încălzire electrice).
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
 
 
 
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii