Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Jun, 2023 12:12 1821 Marime text
Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015 va picheta joi, 15.06.2023 în intervalul orar 12,00-12,30, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța. 

Potrivit unui comunicat al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România în toată țara se vor desfășura pichetarea unităților sanitare. Protestul se desfășoară fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări.

„Tot joi, 15.06.2023, lansăm protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază). Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona.

Angajații din sistemul public de sănătate care participă la aceste forme de protest susțin revendicările prezentate în Decalogul revendicărilor Federației „Solidaritatea Sanitară” (anexat), acestea vizând atât solicitări de natură salarială cât și o serie de reforme menite să crească calitatea vieții profesionale a angajaților din sănătate și calitatea serviciilor medicale.

Protestul vizează și protecția angajaților împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării, care vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale. Guvernanții le-au oferit membrilor de sindicat un motiv suplimentar de neîncredere prin încălcarea prevederilor legale în materie de dialog social, concretizate de dialogul social preferențial practicat de Guvern și prin discriminarea angajaților din Sănătate în privința dreptului de-a declanșa conflict colectiv de muncă pe teme salariale.

Comportându-se onest și mai profesionist decât Guvernul, Federația „Solidaritatea Sanitară” a publicat deja o prezentare detaliată a problemelor cu care se confruntă profesioniștii din sistemul public de sănătate, ea putând fi găsită aici. Documentele conțin o indicare transparentă a dovezilor și argumentele noastre pentru drepturile solicitate, demonstrând necesitatea onorării așteptărilor legitime ale angajaților din Sănătate, așa cum au fost formulate în revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” - anunță sindicaliștii.


Având în vedere faptul că adevărații beneficiari ai sistemului sanitar sunt pacienții, Federația „Solidaritatea Sanitară” a demonstrat Guvernului și publicului preocuparea pentru interesul pacienților, indicând dovezile care arată că reașezările salariale au un semnificativ impact pozitiv asupra calității serviciilor medicale. 

UPDATE: 

Ianuș Mihaela presedintele sindicatului Solidaritatea Sanitara 2015 a precizat că va mai fi organizat pe 27 iunie un protest si daca problemele nu sunt rezolvate, pe 1 iulie vor intra in greva timp de 2 ore

La Spitalul de Boli Infecțioase are loc o pichetare silențioasă nu se scandează. 

La ora 12.30 acțiunea de protest s-a terminat iar cadrele medicale au revenit la muncă.




Citește și: 

Protest al USR Constanța față de decizia președintelui de a îl numi în funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii