Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele seropozitive, la intalnire cu societatea civila din Mangalia

ro

10 Jun, 2010 23:02 1616 Marime text

sida.jpgIeri, a avut loc, la Centrul Cultural din Mangalia, întâlnirea membrilor Asociaţiei „O rază de lumină" cu alte ONG-uri, dar şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-urilor. Ca de obicei, mai marii primăriei au „omis" să se întâlnească cu persoanele seropozitive din Mangalia, care ar fi dorit să îşi expună problemele în faţa acestora.

În schimb, la întâlnire au fost prezenţi asistenţi sociali, reprezentanţi ai Asociaţiei Pioasele Muncitoare ale Sfântului Iosif din Mangalia, ai Asociaţiei „Noi şi Ceilalţi" Constanţa, ai Fundaţiei MGH Constanţa, dar şi ai Fundaţiei „Callatis" din Mangalia. În cadrul evenimentului, preşedintele asociaţiei „O rază de lumină", Ioana Petriuc, a prezentat o scurtă expunere a situaţiei persoanelor infectate HIV/SIDA: „Copiii infectaţi în sistemul sanitar românesc în urmă cu 20 de ani sunt acum adulţi, care ar trebui să fie deja persoane independente, pe propriile picioare. Din păcate, actuala situaţie din România ne-a readus în punctul de unde am plecat: lipsa medicamentelor sau faptul că vom fi puşi să ne plătim spitalizarea în cazul afecţiunilor oportuniste ne face să ne gândim la anii '90", spune Ioana Petriuc.

Numai judeţul Constanţa îşi trimite asistenţii personali în şomaj

Mai mult, s-a arătat în cadrul întâlnirii că numai în judeţul Constanţa se „întâmplă" ca asistenţii personali să fie trimişi în şomaj, în urma unei adrese a Trezoreriei Constanţa în care se spune administraţiilor locale că „este posibil" să nu mai fie suficienţi bani pentru plata salariilor acestora: „De ce nu s-a aşteptat să se vadă dacă nu va avea loc o rectificare a bugetului? De ce se întâmplă asta numai în judeţul Constanţa? La Giurgiu, asistenţii au aşteptat jumătate de an să îşi ia banii, dar până la urmă i-au primit şi nu au fost trimişi în şomaj. Ce vom face la finalul acestui şomaj, cum mai poate o persoană de 55 de ani să îşi găsească un loc de muncă?", a mai arătat preşedintele asociaţiei.

În cadrul întâlnirii a mai fost prezentat şi proiectul „Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România", prin care mai mulţi tineri fie au urmat cursuri de orientare şi reorientare profesională şi şi-au găsit un loc de muncă. Coordonatorul proiectului este Diana Petre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii