Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi si Copos s-au intrecut in veliere (galerie foto)

ro

08 Jun, 2009 01:40 2053 Marime text

cap_2.jpgAmbarcaţiunile au plecat din Portul Turistic Mangalia, au străbătut o milă marină în larg, până la o baliză dublată, după care au pornit în viteză către Portul Tomis

În Portul Turistic Mangalia a avut loc sâmbătă, de la ora 10.30, plecarea yachturilor înscrise la prima Regattă a Mediului la malul mării. Printre participanţi s-au numărat vedetele Antenelor, Lucian Mândruţă şi Andrei Zaharescu, omul de afaceri George Copos, alături de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

„Sunt în yachting de doi - trei ani. Am plecat pe mare pentru că nu mai puteam suporta uscatul şi pericolul care vine de aici: vreau ca marea să aibă delfini, peşti, apă curată şi la mal, dar şi la 20 de mile distanţă, acolo unde acum sunt spălate tancurile petroliere", a declarat Lucian Mândruţă, participant la concurs. Acesta a îndemnat autorităţile locale din Mangalia să mai reducă taxele de din Portul Turistic, unele dintre cele mai scumpe din Europa.

Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, a ţinut să precizeze că va încerca să spijine cât mai mult cu putinţă litoralul românesc: „Pe lângă competiţii ca aceasta de la Mangalia şi Constanţa, sper ca la anul să demarăm lucrările din cadrul proiectului de stopare a eroziunii costinere".

regata_marii_negre.jpgAcţiunea a fost organizată de Ministerul Mediului şi Grupul Rompetrol, în cadrul „Săptămânii Mediului Tău". Competiţia demarată la Mangalia s-a derulat pe mai multe categorii, la concurs înscriindu-se 16 ambarcaţiuni, de la cele de mici dimensiuni şi până la veliere mari şi de curse. Ambarcaţiunile au plecat din Portul Turistic Mangalia, au străbătut o milă marină în larg, până la o baliză dublată, după care au pornit în viteză către Portul Tomis, unde au ajuns după circa patru ore.

Locul I a fost premiat cu 1.000 de euro, locul al II-lea - cu 400 de euro, iar locul al III-lea - cu 300 de euro. La categoria sa, George Copos s-a clasat pe primul loc, la fel ca şi Andrei Zaharescu, în timp ce ministrul Nemirschi a ajuns al doilea. Lucian Mândruţă şi echipajul său au ajuns... ultimii din concurs.

{mos_ri:Nemirschi,Copos,Regatta Mediului}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii