Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul celor opt copii din padurea Jupiter va ajunge la CEDO

ro

12 Feb, 2010 03:17 3071 Marime text
cap_4.jpgDacă administraţia locală din Mangalia nu s-a grăbit să ia niciun fel de atitudine faţă de problema deosebit de gravă a celor opt copii crescuţi de părinţi în pădurea din staţiunea Jupiter, la faţa locului nedeplasându-se nici una dintre angajatele Serviciului Social din cadrul primăriei, cel puţin pentru a constata felul în care familia Burlacu îşi duce zilele, iată că acest caz, semnalat de ZIUA de Constanţa, a depăşit deja graniţele ţării.

Mesaje de încurajare şi susţinere a familiei din pădure au venit din partea locuitorilor Mangaliei, ai judeţului, dar şi din ţară. „Oricine merită dreptul la viaţă, fericire, sănătate şi educaţie", ne-a scris Florin din Mangalia. „Spre deosebire de beneficiarii de ajutoare şi pomeni sociale, aici avem într-adevăr de a face cu un real caz social, unde, cu puţin profesionalism se pot găsi soluţii, chiar dacă legea nu întotdeauna e scrisă şi în folosul oamenilor!", a completat Radu, tot din Mangalia. Din Bucureşti, Adriana este de părere că „Aceşti oameni chiar au mare nevoie de ajutor necondiţionat din partea autorităţilor. Nu rămâneţi indiferenţi. Cei care spun că le strică imaginea sunt nepăsători şi fără suflet, să le fie ruşine. Mai bine ar încerca să îi ajute, nu să îi doboare. Încă odată RUŞINE!", iar Călin, din Câmpulung Muscel spune că este „Inadmisibil, opt oameni lăsaţi în voia sorţii, când cel mai de preţ bun este viaţa umană".

4_copii.jpg„So wahr mir Gott helfe!"

Şi de peste graniţă românii încep să se indigneze de situaţia celor opt copii părăsiţi în pădure. Imediat după apariţia articolului despre aceştia în „Ziua de Constanţa", o familie de români stabilită de foarte mult timp în Germania, a decis să se implice activ în salvarea micuţilor. Pentru aceasta, Josef Kreis din München a trimis două adrese, una către primar şi cealaltă către consilieri, prin care le solicită ajutorul, dar prin care îşi exprimă şi indignarea faţă de Mangalia anului 2010. „Pentru noi, aici, cea ce se întâmplă la dvs. este de necrezut şi neconceput. Primul om, edilul oraşului să nu vrea să dea o mână de ajutor unor sărmani, aşa ceva nu s-a mai auzit. Ca buni creştini apelăm la alt creştin pentru ajutorul unor suflete nenorocite de viaţă. Ultimele cuvinte din jurământul depus la numire sunt So wahr mir Gott helfe! - Aşa să îmi ajute bunul Dumnezeu! Dacă dvs. îi ajutaţi cu o locuinţă eu am şi pornit adunarea ajutoarelor pentru a o umple".

Scrisoarea deschisă către consilierii locali, cei în drept să acorde o locuinţă socială familiei Burlacu, mai subliniază şi faptul că „Tot materialul adunat îl vom depune cu o plângere la Comisia Europeană pentru Drepturile Omului din Strasbourg şi vom trimite tot acest material la toate marile ziare din Eurozone".

Copiii bătuţi de un poliţist?

În plus, dacă soarta copiilor nu le era potrivnică îndeajuns, se pare că recent, aceştia ar fi fost şi ameninţaţi de... un om al legii! Copiii ne-au spus că un poliţist din Neptun i-a agresat verbal şi fizic şi asta nu pentru prima dată. Mai mult, Emilia, fetiţa de 12 ani care are grijă de toţi frăţiorii mai mici, a şi fost bătută de cel care se dă drept om al legii. Presupunem că nu poate fi însă vorba despre un poliţist, întrucât nu ne putem închipui că un angajat al statului, pus pe funcţie să vegheze la siguranţa cetăţenilor, ar putea agresa o familie deja bătută de soartă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • viorel 18 Feb, 2010 22:08 acesti copii vin si cersesc la blocurile din neptun ca nu au ce manca.daca le dai ceva de mancare arunca cu ea dupa caini.vor decat bani sai duca lui tasu sa aiba ce bea si so mai puna cu masa deun plod.domnule ziarist nu te mai arunca ca rata la muci cu scrisu si vino paicea sa vezi adevarul.
  • Cetatean 16 Feb, 2010 18:10 La noi nu exista asistenti sociali decat atunci cand isi iau salariul de bugetar.Ma sperie tara in care traiesc,sunt total dezamagit si nu am nicio putere sa schimb ceva.Ei ,bugetarii nesimtiti ,sunt mult prea multi si uniti in umilirea si purtatul pe drum al celor care contribuie.Am ajuns cum nu se poate mai rau!S.O.S.,EUROPA!!!Romania traieste, prin suferinta poporului tot mai umilit,in Africa din evul mediu.
  • BOGDAN PETRACHE 15 Feb, 2010 23:59 BUNA SEARA ! MA NUMESC BOGDAN PETRACHE SI SUNT POLITIST IN NEPTUN! STIU CA VOI FII CERTAT DE SEFI PENTRU CA AM SCRIS ACEST COMENTARIU! DAR DOMNILOR ZIARISTI UN PIC DE DOCUMENTARE NU STRICA NICIODATA! IMI DORESC SA ASCULT SI EU CE SPUN LOCALNICII DIN STATIUNEA NEPTUN, PE CARE I-ATI INTERVIEVAT CU OCAZIA INVETIGATIE FACUTE! DOMNILOR ZIARISTI NU TREBUIA MAI BINE SA MERGETI LA SEFII POLITISTULUI SA-I ARATATI DOVEZILE SI APOI SA PUBLICATI ATRICOLUL! domnule ziarist , ai macar puterea sa raspunzi acestui comentariu? AG SEF ADJ PETRACHE BOGDAN NR DE TELEFON IL GASESTI IN ORICE MAGAZIN, SCARA DE BLOC DIN NEPTUN!
  • Elena 12 Feb, 2010 23:44 nu ar trebui sa judecam problema cu atata usurinta... greselile mamei pot sa fie discutate si vor fi argumente care sa-i sustina atat vinovatia cat si lipsa ei..insa singurul lucru cert este ca 5 copiii locuiesc intr-un WC dezafectat, fara apa curenta...si cred ca fiecare dintre cei care citesc acest articol nu vor putea sa fie de acord cu doamna de la DGASPC si sa numeasca acesta ca fiind "o locuinta decenta" Sunt niste copii care merita o sansa, se poate sa nu fim de acord cu alegerile facute de mama, insa lasand toate la o parte singurele lucruri care conteaza cu adevarat sunt ca mama i-a ingrijit asa cum a putut si ca traiesc intr-o toaleta in padure... copiii nu au nicio vina si daca vrem ca ei sa nu ajunga prcum parintii pe care ii condamnam ar trebui sa le acordam o sansa
  • alex 12 Feb, 2010 21:58 doriti fotografii? va ofer!
  • alex 12 Feb, 2010 20:51 CUNOSC FAMILIA! PE CAPUL FAMILIEI I-AM SPUS CA-L PLATESC SA MA AJUTE LA DEZAPEZIRE DAR A REFUZAT OFERTA PENTRU CA ESTE PREA FRIG ! DAR COPIII POATE SA-I TRIMITA DE LA JUPIER LA NEPTUN SA CUMPERE TIGARI! NU CRED CA UN OM AL LEGII DIN NEPTUN A AGESAT FIZIC COPIII!
  • alex 12 Feb, 2010 20:42 POLITISTUL I-A BATUT? A FACUT RAU! ATI INTREBAT PRIN BAZARUL PRICIHINDEL, LOCALNICII DIN NEPTUN CUM SE COMPORTA? PACAT ! POATE NU STITI CU CE SE OCUPA FATA CEA MARE? SI ACEST LUCRU ESTE PACAT!(BATAIA CA NU A VENIT CU BANI ACASA) PS VERIFICATI BAZARUL PRICHINDEL SI BLOCURILE, AFLATI CE SPUN LOCATARII APOI MERGETI LA AUTORITATI DOMNILOR REDACTORI
  • Cetatean 12 Feb, 2010 12:12 Stiti ca la mangalia nu se respecta nici hotararea guvernamentala a ANL-uirlor , au schimbat-o consilierii cum au vrut ei ( nu stiu pe ce baza legala ), fac orice sa mai castige niste banii "saracii" de ei , CUM SA DEA CASA LA NISTE AMARATI CARE AU NEVOIE CU ADEVARAT ?????????/ Le dau tot la cei care au si care cotizeaza mai bine. Vai si amar de orasul nostru ,care arata jalnic si se duce de rapa .
  • eu 12 Feb, 2010 09:55 SA LE DEA CONSILIERUL PAUL FOLEANU CASA LUI SOCIALA,CA EL ARE SI VILA.AR FI O SOLUTIE ,MA GANDESC.SI AR FI F MULTI CA EL.CEI DE LA ANL-URI CARE MAI AU SI VILE SI TOT ASA.SOLUTII AR FI,DAR SUNT NISTE CAINI IN FRUNTE CU PRIMARUL,ALTFEL NU-I POT NUMI.SUNT PREOCUPATII DE CU TOTUL ALTCEVA.