Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrabie - „Cu cinci luni şi 29 de zile înainte de locale devin membru UNPR"

ro

27 Sep, 2011 01:00 2143 Marime text

Vrabie_unpr_-_Valentin_Vrabie.jpgNepotrivirea de viziune şi caracter politic între primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, şi conducerea PSD Constanţa este de notorietate. În 2008, primarul trebuia să candideze din partea Partidului Ecologist, însă s-a lăsat convins „de promisiunile mincinoase ale unor lideri PSD, precum Nicuşor Constantinescu, Cristian Dragomir şi Cristian Darie, care efectiv mi-au împuiat capul".

„Am ales acest compromis, să candidez din partea PSD. Promisiunile lor m-au încântat atunci şi mă amărăsc acum", susţine edilul din Peştera. Abia la alegerile pentru preşedintele organizaţiei judeţene, Valentin Vrabie a realizat că „se pune problema existenţei unui clan şi nu a unei organizaţii de partid". La peste un an de la acest moment, primarul are acelaşi punct de vedere: „Nu pot colabora cu ei, pentru că această grupare decide după bunul plac alocarea a milioane de euro lunar din banii publici şi nu pe criterii de necesitate, aşa cum ar trebui. Aceşti oameni împart banii ca din propriul buzunar, prejudicind astfel dezvoltarea judeţului". Primarul mai spune că a dovedit că se poate descurca şi singur, dar ar fi egoist dacă nu ar lupta pentru a corecta „nedreptatea".

„În 2012 voi candida din partea UNPR!"

Valentin Vrabie este de părere că la viitoarele alegeri electoratul nu va mai putea fi păcălit cum a fost până acum. „Electoratul s-a maturizat şi cred că perioada în care acest clan a jupuit tot judeţul a ajuns sub limita suportabilităţii. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care nu mai suporta situaţia, lucru care mă întăreşte şi mă face să cred că până acum nu am greşit. Cu siguranţă, la alegerile din 2012 voi candida din partea UNPR, cu care sunt deja în discuţii avansate, formaţiunea care mi se pare cea mai serioasă în acest moment pe scena politică şi unde cred că voi avea parte de respectul care mi-a lipsit din partea conducerii PSD", a declarat primarul Vrabie.

Legea interzice migraţia politică

Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali prevede că atât consilierii, cât şi primarii care schimbă partidul în timpul mandatului vor pierde automat şi funcţia obţinută după alegeri. În cazul consilierilor, simpla demisie din partidul pe listele căruia a candidat sau excluderea definitivă din respectivul partid duce automat la pierderea funcţiei. Nu tocmai aşa stau lucrurile în cazul primarilor. Aceştia îşi pierd mandatul numai dacă demisionează din partid. Dacă însă sunt excluşi, independent de voinţa lor, din respectiva formaţiune politică, îşi păstrează postul.
Acesta este motivul pentru care şi edilul de la Peştera se află încă în rândurile PSD. „Voi pleca din PSD şi voi deveni membru UNPR cu cinci luni şi 29 de zile înainte de ziua alegerilor locale, aşa cum prevede legea. Dacă voi fi exclus, voi intra mai repede, mi-ar face un bine", a comentat Valentin Vrabie.

UNPR: „Îl aşteptăm cu braţele deschise"

Preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu, spune că primarul Vrabie este unul dintre oamenii de valoare de care partidul are nevoie şi îl aşteaptă cu braţele deschise să li se alăture. Totodată, Vrabie ar putea deveni coordonator politic pe zona Medgidia, date fiind rezultatele sale politice de până acum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alina rafael 08 Oct, 2011 19:35 ERA SI CAZUL .ASA TE VREM!BRAVO!
  • un cunoscut 27 Sep, 2011 15:57 Felicitari domnului Vrabie! Un lucru este cert: indiferent din partea carui partid va candida iese oricum primar. I-am urmarit urmarit aparitiile in presa din ultima perioada si chiar are ceva de spus!