Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vot pe banda rulanta la Consiliul Local

ro

10 Dec, 2009 00:51 1164 Marime text

sedinta_consiliu.jpgAleşi locali plictisiţi, aşteptând vacanţa

Oboseala de după perioada campaniei electorale s-a resimţit şi ieri, în rândurile aleşilor locali dar şi a primarului Radu Mazăre. Mai supărat decât oricând, primarul Radu Mazăre a ţinut să termine cât mai repede reuniunea cu colegii săi, multicolor politic.

Cele 14 proiecte aflate ieri, pe ordinea de zi a şedinţei dar şi cele două de pe ordinea suplimentară au fost votate fără prea multe luări de poziţii. Însă, de pe ordinea de zi a fost retras proiectul nr. 11 referitor la modificarea HCLM nr. 340/2009 dar şi nr. 12, cel care privea aprobarea sumei necesare protocolului pe 2010 a primarului, viceprimarului şi consilierilor locali la şedinţele ordinare şi extraordinare. Au fost însă câteva proiecte care au avut nevoie de completări, primul dintre acestea fiind cel referitor la rectificarea bugetului local pe 2009. După cum a susţinut viceprimarul Decebal Făgădău, a fost suplimentată alocaţia Serviciului de Pază şi Protecţie cu 150.000 de lei, bani luaţi din veniturile suplimentare de taxă judiciară şi de timbru. Tot viceprimarul Făgădău a adus completări şi proiectului care vizează reactualizarea studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii Teleschi Mamaia. „Se aduc modificări pentru a se accesa fonduri de pe axa de finanţare pentru acest proiect", a adăugat Făgădău.

Ca pe bandă rulantă au mai trecut şi proiectul care face referire la modificarea organigramei şi statutului de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului dar şi a planului de ocupare a funcţiilor pe 2010, plus regulamentul pentru aceştia. Un proiect important pentru constănţeni şi aprobat de aleşii locali a făcut referire la obiectivul de investiţii subtraversare DN 2A şi sistematizare accese în zona Carrefour. Proiectul HCLM, cu o valoare de 5.646.000 de euro cu TVA, asigurată integral de Carrefour România SA şi Metropolis Investiţii Imobiliare SRL, a fost motivat de faptul că în special în perioada estivală traficul de pe DN2A este foarte intens.

Pe ordinea suplimentară aleşii au mai votat prelungirea a 59 de contracte de închiriere pentru spaţii care aveau alte destinaţii decât locuinţe, de cabinete medicale, însă cu amendamentul că trebuie să se verifice dacă există contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Consilierii au probat, de asemenea, şi revitalizarea urbană în zona Parc prin modificarea HCLM nr.130/24.04.2001.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • RASPOPITUL 10 Dec, 2009 17:24 Cum a votat popa derbedeu stoica ?????? omul inalt prea antricristului ??????