Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac a dat in judecata Curtea de Conturi a Romaniei

ro

10 Mar, 2010 03:54 2934 Marime text

tusac_des.jpgCu două zile înainte de aducerea proiectului bugetului local în faţa populaţiei, primarul de Mangalia, Mihai Claudu Tusac a remis un comunicat de presă prin care afirmă că, pe 25 februarie a.c., Primăria Municipiului Mangalia a introdus cerere de chemare în judecată a Curţii de Conturi a României şi a Camerei de Conturi a Judeţului Constanţa, pentru suspendarea efectelor deciziei nr.35/2009, precum şi anularea acestei decizii ca fiind nelegală şi netemeinică.

Este vorba despre decizia prin care Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi a Judeţului Constanţa îl obliga pe Tusac să dispună măsurile legale pentru recuperarea de la angajaţii Primăriei Mangalia a sumelor constând în primele acordate cu prilejul sărbătorilor sau a drepturilor speciale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii. De asemenea, se solicita recuperarea contravalorii tichetelor cadou acordate cadrelor didactice din unităţile de învăţământ din municipiul Mangalia.

Edilul local spune că, prin măsura aceasta, funcţionarii publici nu vor mai avea motive să „mai zâmbească oamenilor din faţa ghişeelor". Mai mult, turiştii-angajaţi publici nu îşi vor mai permite „o vacanţă decentă şi va fi terminat şi turismul intern (...) Rezultatele acestei politici se văd deja: pe zi ce trece se înmulţesc jafurile, porţile şi gardurile, roţile maşinilor şi telefoanele mobile din buzunarele copiilor de şcoală, se fură găinile din coteţe oamenilor!"

Referitor la tichetele-cadou acordate cadrelor didactice care lucrează în instituţiile de învăţământ din municipiul Mangalia, primarul Mihai Claudiu Tusac a făcut precizarea: „Cum mai pot preda profesorii lecţiile cu mintea limpede şi cu pasiune, dacă îşi văd ameninţate posturile şi scăzute salariile, dacă văd că munca lor la catedră este tratată cu dispreţ!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mangalianul 10 Mar, 2010 16:09 Ca Tusac a deranjat marii mafioti ai Mangaliei este lesne de inteles, dar ca profesorii ar putea fi cumparati cu ceea ce li se cuvenea de drept-tichetele cadou-miroase a zanfiriorgusism. Cine este interesat sa creeze confuzie si sa distraga atentia de la cel mai mare "mangalihot" al urbei noastre, ex-primarul si actualul sparlamentar zanfir iorgus. (Tastatura refuza sa-i scrie numele cu majuscule!) Dandu-se de ceasul mortii pentru ca a fost nevoit sa dea haturile Primariei pe cele ale deputatiei, nu iarta nimic, asmutindu-si gudaraii si dulaii asupra celor care nu sunt in tabara cu el. Gestul de a trimite felicitari cu antetul Parlamentului Romaniei dascalitelor din scoli este copita pe care o aplica, inconstient, poate, celor din invatamant, atat de spoliati si de umiliti de salarii nerusinat de mici. Ce nu stiu multi dintre cititorii acestui articol este ca banii pentru tichetele-cadou existau deja in bugetul local, deoarece consiliul de administratie nu s-a mai putut intruni mult timp, ramanand, asadar, aceiasi bani prevazuti in anul precedent (2008), care includeau si aceste teribile tichete. Sa fie o modalitate, oare, de a mai drege busuiocul calcat in picioare de opinca sa de cumulard?
  • mangalia oras de mafioti 10 Mar, 2010 10:03 tusac fugi la tine acasa la moldova,,,dupa ce ca esti urat mai esti si prost! sluga ce esti!
  • alex 10 Mar, 2010 02:21 marea neagra- pt viitoarele alegeri din 2012? sunt cam departe. sunt profesori care nu au domiciliul in mangalia , deci nu voteaza.
  • karadeniz 10 Mar, 2010 00:36 Cu banii astia ti-ai cumparat o parte din electorat.