Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Cristea „Costinestiul va arata la 1 Mai, mai bine ca Balcicul"

ro

17 Apr, 2010 03:00 2526 Marime text
cap_7.jpgAdministraţia locală din Costineşti pregăteşte localitatea de întâmpinarea noului sezon estival.

Primarul comunei, Traian Cristea, ne-a declarat că atât autoritatea locală pe care o reprezintă, cât şi locuitorii din Costineşti, se preocupă pentru ca Staţiunea Tineretului - aşa cum este supranumită localitatea - să arate cât mai bine la 1 Mai. Edilul comunei este de părere că localitatea va arăta foarte bine la 1 Mai, comparativ cu alte staţiuni de pe litoral, dar şi cu unele din Bulgaria. „Luptăm insistent să prezentăm Costineştiul de 1 Mai, ca o contrapondere la staţiunile de pe litoral. Costineştiul va arăta mai bine ca Blacicul", a afirmat primarul Traian Cristea. În momentul de faţă, agenţii economici îşi pregătesc terasele, spaţiile de cazare şi celelalte spaţii comerciale, astfel încât totul să arate cât mai atractiv la întoarcerea turiştilor pe litoral. În paralel, este pregătită şi plaja, spaţiile verzi şi instalaţiile de iluminat. Primarul din Costineşti afirmă că atmosfera în staţiune va fi întreţinută pe tot parcursul sezonului de către Pro FM, care îşi va muta echipa chiar în staţiune. Astfel, petrecerile se vor ţine lanţ, iar distracţia va fi cuvântul de ordine.

În paralel cu lucrările edilitare pentru întâmpinarea sezonului estival, se continuă şi consolidarea falezelor. Lucrările, derulate de către Apele Române, vor fi efectuate pe segmentul de faleză cuprins între Hotel Forum şi localitatea 23 August. „Lucrările vor începe după 1 Mai şi nu vor împiedica activitatea turistică întrucât în acea zonă nu este o plajă amenajată", a precizat primarul.

În paralel cu aceste activităţi, administraţia locală din Costineşti se preocupă şi de derularea altor proiecte importante pentru comunitate. Primăria va depune spre finanţare un proiect ce prevede montarea de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de 5.000 mp. „Această investiţie ne surâde şi pentru faptul că după finalizarea ei, vom primi certificat pentru energie verde", a afirmat Traian Cristea. Potrivit primarului, această „fermă solară" ar putea asigura energia electrică necesară întregii localităţi în extrasezon, în timpul sezonului consumul fiind mai mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • prof.POPESCU 02 May, 2010 23:31 VREM CEVA NOU AN PARCUL DE DISTRACTII