Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodosie primeşte de la Mazăre teren pentru o parohie

ro

05 Oct, 2010 00:00 3371 Marime text
teodosie_-_teodosie_radu_mazare.jpgTerenul, aparţinând domeniului public şi privat al municipiului, urmează a fi dat în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului pentru ridicarea unui lăcaş de cult ce va purta hramul „Sfinţii Epictet şi Astion“.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de astăzi, aleşii vor supune aprobării proiectul de hotărâre care vizează aprobarea unui plan urbanistic de detaliu în vederea construirii unui ansamblu de cult ortodox în zona Constanţa Sud. Terenul care urmează a fi dat azi în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului de municipalitatea condusă de primarul Radu Mazăre are o suprafaţă de 1.510 metri pătraţi şi se află pe strada Veteranilor nr. 11. Demersul de aprobare a PUD-ului a apărut ca urmare a solicitării preotului paroh Marius Tanef. Aşa cum se prezintă în solicitarea transmisă, terenul solicitat de Arhiepiscopie administraţiei locale este în prezent ocupat de o construcţie care se pare că nu ar avea autorizaţie de construire. De asemenea, acesta a fost inclus în studiul din subzona culte, conform PUZ - Constanţa Sud, aprobat prin HCLM nr. 489/2009. Pe terenul solicitat de la Arhiepiscopie se doreşte construirea unui ansamblu de imobile de cult ortodox format din capelă mortuară, casă de prăznuire şi biserică, iar în limita proprietăţii urmează a fi construite 11 locuri de parcare - patru pentru clerici şi şapte pentru enoriaşi. 

Planul urbanistic de detaliu pentru terenul pe care se doreşte să se realizeze această construcţie a fost întocmit de SC Arhico Consulting SRL, de către arhitectul Rodica Stănescu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii