Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodosie despre Mazare „Domnul primar are arta de a se apropia de oameni" (galerie foto)

ro

04 Dec, 2009 00:06 3910 Marime text

cap3.jpgDin ciclul „Ultimele zile de campanie"

La mai bine de o lună de când a anunţat că se pregăteşte să pună piatra de temelie la cea mai mare investiţie din Mamaia, ieri, primarul Radu Mazăre a participat la inaugurarea lucrărilor celui care se vrea a fi cel mai mare hotel din Mamaia, Grand Sea Plaza

Suma totală la care se ridică investiţia hotelului operat de lanţul hotelier internaţional Ramada este de 18 milioane de euro şi va fi gata în vara anului 2011.

Inaugurarea de ieri a avut mai degrabă caracterul unei acţiuni electorale, de vreme ce primarul Radu Mazăre a venit cu câţiva angajaţi din primărie, li s-au mai alăturat şi consilierii locali din PSD plus parlamentarii Alexandru Mazăre şi Antonella Marinescu. Nu a lipsit nici Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a oficiat slujba de sfinţire a locului unde se va ridica hotelul. Într-un perimetru relativ mic faţă de ceea ce se vrea a fi această unitate hotelieră, de 69,5 metri x 44,8 metri, investitorul, SC Spectru 2001 SRL, vrea să ridice un hotel de patru stele, de D+P+5E+parţial 6E, care să atragă cei mai buni turişti care vor veni pe litoral.

„Cel mai mare hotel care se face pe litoral în ultimii 20 de ani şi cu cea mai frumoasă investitoare, care va investi 18 milioane de euro în acest hotel". Aşa a caracterizat edilul, într-o frază, investiţia pe care a inaugurat-o ieri. „Este o dovadă a capacităţii noastre de a face turism, de încredere că vom întoarce efortul prin turismul care se va desfăşura în acest hotel. Într-un an de criză, iată că reuşim să facem investiţii: atât locuri de muncă pe perioada ridicării lui, cât şi lucrul efectiv. Va fi dat în funcţiune peste doi ani, în vară, şi sunt convins că va fi un mare punct de atracţie. Investiţiile în Mamaia vor fi multe, sunt multe, sper să fiu lăsat să le fac".

ramada_plan.jpgHrisov la temelia Grand Sea-ului

Cât priveşte funcţiunea din trecut a hotelului, acesta a fost cumpărat în urmă cu mai mulţi ani de la SC Mamaia SA, pentru a fi folosit ca un teren de minigolf, ulterior fiind plătită o diferenţă pentru a-i creşte gradul de folosinţă.

Investitorul, Denise Bojan, a lăudat ajutorul administraţiei locale chiar din primele fraze, explicând că, fără cooperarea autorităţilor locale, lucrurile n-ar fi putut să se mişte atât de repede. „Am făcut eforturi deosebite pentru aducerea spaţiului la stadiul iniţial. Conceptul acestui proiect constă în ridicarea nivelului de confort şi menţinerea renumelui de perlă a litoralului. La parter va fi o zonă comercială, o braserie, săli de conferinţă, 202 camere, loc de joacă pentru copii şi două piscine - una în interior şi alta în exterior". Suprafaţa construită a hotelului este de 2.026,85 de metri pătraţi, iar cea desfăşurată, de 15.122,93 mp, înălţimea hotelului fiind de 28,90 metri.

Aşa cum se obişnuieşte, primarul, împreună cu investitorul, a pus, la temelia hotelului, hrisovul, după care ÎPS Teodosie a oficiat slujba de sfinţire a locului pe care se va ridica unitatea hotelieră. Nici Teodosie nu a ratat ocazia de a-l lăuda pe şeful administraţiei locale. „Domnul primar are această artă de a se apropia de oameni, de a-i stimula să fie harnici, să investească şi să aibă încredere în viitor. Toate zidirile importante s-au făcut în vreme de criză, acelea s-au făcut cu jertfă şi încredere. Clădirea aceasta va avea o semnificaţie şi mai mare pentru că nu este făcută cu gândul de îmbogăţire, ci de a spori încrederea şi nădejdea că oamenii trebuie să se simtă bine în Constanţa".

{mos_ri:Radu Mazare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Spagoveanuleee 04 Dec, 2009 14:38 bine ca te duci sa dai cu periutza pe la PSD, Spagoveanule. Pentru constanteni dati avize de case mortuare in buricul orasului iar mamaia o scufundati sub mii de hoteluri pentru turisti inchipuiti. Sa vii sa inaugurezi si casa mortuara de langa scoala 11, cu care ai stricat cartierul, de pe Stefan Mihaileanu, sa vezi ce o sa te huiduie tot cartierul, spagar ordinar in textile de popa!
  • titos 04 Dec, 2009 10:13 asta nu e ala cu spaga de la popi