Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senol Zevri „Politica - pana la intrarea in agentie"

ro

14 Aug, 2009 01:57 1824 Marime text

cap_4.jpgLa două luni după ce a preluat mandatul de director coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Şenol Zevri a făcut în faţa presei un bilanţ al activităţii sale, lăudând fosta conducere a instituţiei.

„Spre deosebire de colegii mei directori coordonatori care au preluat noile conduceri, eu sunt o persoană norocoasă. Instituţia merge bine, avem agenţi profesionişti, relaţia cu publicul este în parametri normali şi totul este meritul fostului director, Adrian Manole", s-a lăudat actualul director coordonator al APM Constanţa.

Chiar dacă lucrurile sunt bine puse la punct, după cum evidenţiază şeful APM, criza se resimte din plin şi la nivelul Agenţiei: „Sunt nevoit să mă descurc cu 61 de angajaţi, chiar dacă aş avea nevoie de un total de 66 de posturi. Încercăm să ne descurcăm cum putem, am apelat şi la sponsorizări pentru hârtie sau combustibil. Bugetul este mai mic decât anii trecuţi, însă activitatea nu ne-a fost afectată".

De la preluarea mandatului, principala problemă a constituit-o rezolvarea cererilor pentru măsura 322, pentru care 46 de primării din judeţ au depus proiecte. Chiar dacă apartenenţa sa politică este democrat-liberală, Zevri consideră că, din punctul său de vedere, politica se desfăşoară până la intrarea în Agenţie. „Aici ne preocupăm de problemele  de mediu, atât. Am lăsat deoparte orientarea doctrinară şi i-am tratat pe primari în mod egal. Chiar am primit cuvinte de apreciere din partea primarilor de altă culoare", a declarat Zevri.

Exploatarea de la Pantelimon, ilegală

O altă problemă a cărei rezolvare se aşteaptă în perioada următoare o constituie închiderea gropilor de gunoi din judeţul Constanţa. Până la acest moment, din totalul celor 230, 32 au fost deja închise. De la începutul acestei luni, echipe mixte de agenţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii Naţionale de Mediu efectuează controale la gropile de gunoi. Până pe 31 august trebuie să se întocmească un raport prin care să se specifice clar care este situaţia reală a acestora. Printre depozitele închise până acum, dar la care echipele de control nu au ajuns încă pentru a verifica starea exactă a lor, se află cinci din totalul celor şase de la 23 August, Agigea, Costineşti, Pecineaga, alte patru de la Tortoman, două de la Tuzla şi cinci de la Topraisar.

Directorul coordonator a scos în prim-plan şi problema exploatării carierei de rocă de şisturi verzi din zona localităţii Pantelimon, care funcţionează ilegal, fără acord de mediu. „După ce am studiat dosarul, am văzut că exploatarea se află pe două arii protejate, munţii Jurasici şi Cheile Dobrogei. Am informat Garda Naţională de Mediu şi acum aşteptăm răspuns în acest sens. Practic, de şase luni, exploatarea este ilegală. Primăria ştia de această problemă", a conchis Zevri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GEORGE 15 Aug, 2009 19:57 Nu-l cunosc pe dl.Senol Zevri dar, nu pot sa-l cred deoarece, el este politician, iar politicienii romani, mint,inseala si nu-si fac niciodata, treaba pentru care au fost numiti. Asa ca, mai incet cu aceste afirmatii "sforaitoare" ca, s-ar putea ca, cineva neatent, sa le creada.
  • hermann 14 Aug, 2009 08:21 Tot timpul minti,asta te caracterizeaza,trimite echipa de control sa vezi ce protectie a mediului este in Medgidia si cum se implica prietenul tau (pe care l-ai sustinut in campanie)Iordache.Daca ai respecta legea ,as citi miine ca ai dat amenzi de sute de milioane,dar tu te multumesti cu citeva sute de euro primite spaga.Trebuie sa-ti ajuti prietenul care te-a ajutat sa debarci un adversar politic. Daca te dai onest si corect sa vad luni ce ai facut,trimiti controale,cu siguranta nu vor sta degeaba