Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanta sfatuieste pensionarii cum sa dea statul in judecata

ro

26 Jun, 2010 03:16 1498 Marime text
cap_8.jpg„S-a stabilit la Comitetul Executiv, nu a inventat Rizea ăsta", a declarat secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, despre iniţiativa conducerii partidului PSD referitoare la asistenţa juridică pe care trebuie să o acorde fiecare organizaţie în parte pensionarilor şi bugetarilor care vor să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În urmă cu două zile, pe unul dintre posturile naţionale de ştiri, prin vocea deputatului brăilean Cristian Rizea, PSD-ul anunţa că este gata să ofere asistenţă juridică celor care sunt decişi să meargă până la CEDO cu plângerile formulate împotriva statului român în cazul tăierii pensiilor şi salariilor bugetarilor. Cu alte cuvinte, cei care ar trebui să aibă în grijă interesul naţional, fără a duce mai departe problemele ţării, peste hotare să ştie toată Europa, tocmai la acest lucru contribuie. Anunţul deputatului a venit tocmai în contextul în care toată lumea aştepta cu sufletul la gură decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte pachetul de legi ale austerităţii asumate de Cabinetul Boc pentru corectarea deficitului bugetar.

Contactat telefonic, Cristinel Dragomir ne-a declarat că au fost anunţate organizaţiile de pensionari şi s-a transmis informare tuturor bugetarilor în cazul în care intenţionează să se adreseze instanţei europene pentru a-şi cere drepturile legale. „Pe noi ne interesează asociaţiile de pensionari să vină, că pensionarii individual se pierd pe drum. Avem cereri tip pe care aceştia trebuie să le completeze, le strângem pe toate şi facem un raport şi pe acela îl transmitem mai departe", a precizat secretarul PSD. Cât despre existenţa vreunui termen limită în cazul strângerii cererilor, Dragomir a explicat că nu există aşa ceva. „Până acum au venit câţiva pensionari, dar nimic semnificativ", a conchis Dragomir.

De altfel, şi Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat ieri că partidul său va trebui să continue anumite demersuri pentru a arăta că această soluţie de diminuare a pensiilor este discriminatorie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • crina 26 Jun, 2010 19:30 Voi psd-sticoncstanteni din tara faceti parte ????? credeti ca pensionariii sint ;;;O TURMA DE OI CARE SA VA ASCULTE PE VOI TRADATORIII TARIII????stati inbanca voastra incultiilor ca de asa ceva dati dovada instigind masele. manipulati acesti oameni virstnici si ii momoti cu niscai faina, orez de dat la gaini si va faceti afaceriklwe pe seama lor DECE SA DEA STARTUL IN JUDECATA????ca voi adus tara aici????ati jefuit-o!!!! si tot voi vreti RAZBOI??///rusine !!!!
  • Hai cu toti la joc 26 Jun, 2010 08:02 Vajnici aparatori ai dreptatii, Nicusor, Cristinel si altii ca ei, s-au gandit ca poate mai prostesc pe cineva si reusesc sa azmuta niste oameni simpli contra guvernului. Astfel pot sa scoata castanele din foc cu mana altora. Avezti grija oameni buni cu cine va inhaitati. Nu sunt de partea guvernantilor dar a te inhaita cu interlopii nu este o solutie. Cristinel tata, ia-te de mana cu Amuras, ca sunteti de aceeasi teapa.