Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura cere anularea unei hotarari de consiliu de la Baneasa (document)

ro

24 Jun, 2010 03:24 1380 Marime text
Prefectul Judeţului Constanţa a acţionat în instanţă Consiliului Local al oraşului Băneasa pe baza unei hotărâri de consiliu care nu îndeplinea prevederile legale referitoare la vânzarea unor terenuri aflate în proprietatea privată a oraşului.

Potrivit dosarului nr. 7780/118/2010, înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 21 iunie, Prefectul Judeţului Constanţa, în calitate de reclamant, cheamă în instanţă pârâtul - Consiliul Local al oraşului Băneasa în vederea anulării unui act administrativ. Documentul pe care Prefectura îl solicită spre anularea face referire la o hotărâre de Consiliu Local, nr. 25/2010, adoptată în şedinţa din 28 aprilie a.c. Reprezentanţii Prefecturii au constatat faptul că hotărârea care vizează vânzarea în condiţiile legii a două terenuri proprietate privată a oraşuluiBăneasa, în suprafaţă totală de 23.117 metri pătraţi situate în oraşul Băneasa, cu drept de preemţiune, a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale în materie.

Reclamantul susţine că actul administrativ încălcat nu prevede modalitateavânzării, respectiv licitaţie publică sau vânzare directă, iar dreptul de preemţiune nu este dovedit printr-un document. Cu alte cuvinte, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa - cea care a preluat terenurile la care se face referire în hotărâre, nu a făcut dovada existenţei vreunei construcţii pentru ca terenul ce face obiectul vânzării să fie atribuit printr-un drept de preemţiune astfel cum stabileşte art. 123 alin. 3 din Legea nr. 315/2001.

Contactat telefonic, secretarul oraşului Băneasa, Lucica Nicolae, ne-a declarat că cei de la RAJDP nu au prezentat actele de proprietate asupra construcţiei care se afla pe terenul pe care cei de la RAJDP l-au cumpărat. „Vina ne aparţine nouă, celor de la Consiliu, că nu am cerut şi actul de proprietate pe construcţiile aferente terenului aparţinând celor de la RAJDP. Acum nu avem ce face, trebuie să aşteptăm primul termen".

De precizat că la primăria Băneasa a fost înregistrată cererea nr. 2052/23.04.2010, prin care cei de la RAJDP Constanţa solicitau cumpărarea terenului aflat sub construcţia proprietatea sa, în speţă a terenului de 23.117 metri pătraţi.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 24 septembrie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii