Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L pierde sefia APIA in favoarea PSD

ro

13 Feb, 2010 04:18 2427 Marime text
susm_des.jpgSeria proceselor câştigate în instanţă de foştii directori ai instituţiilor deconcentrate constănţene liberali sau social-democraţi, ce au fost eliberaţi din funcţie pentru a face loc democrat-liberalilor, continuă cu cazul fostului şef al APIA, Aurel Şuşman.

Înlăturarea de la conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Constanţa a social-democratului Aurel Şuşman n-a rămas un gest netaxat. Ca şi fostul său adjunct, Mihail Marcu, Şuşman a apelat la instanţă pentru a-şi face dreptate. El a solicitat anularea ordinului ministerial prin care era demis din funcţia de director-coordonator al APIA Constanţa, precum şi plata veniturilor ce i se cuveneau conform funcţiei respective. Contactat telefonic, Şuşman a confirmat că acţiunea sa în instanţă s-a finalizat prim emiterea unei hotărâri judecătoreşti în favoarea sa. „Pe 10 februarie am aflat că am câştigat procesul privind anularea ordinului privind încetarea activităţii mele ca director al acestei instituţii. Am o hotărâre executorie cu recurs. Avocatul meu, prin executor a depus documentul la Ministerul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi aştept emiterea ordinului de numire a mea pe funcţie", a specificat Aurel Şuşman. Chiar dacă hotărârea instanţei poate fi atacată prin recurs, ex-directorul APIA este convins că nu se va acţiona. „OUG nr. 105/2009 a fost declarată neconstituţională şi nu mai au ce invoca, deci nu vor mai face recurs. Oricum hotărârea fiind executorie aştept, cât de curând, să-mi elibereze ordinul de numire în funcţie", a menţionat acesta, sigur pe situaţie.

Practic, repunerea pe post a lui Aurel Şuşman survine în situaţia în care din 8 ianuarie, fostul său „secund", Mihail Marcu (PSD) a primit ordinul de numire ca director adjunct al APIA în baza unei hotărâri judecătoreşti executorii. Nefiind vorba despre o hotărâre definitivă, în prezent Marcu se judecă pe fond. Totodată, acesta ne-a declarat că în acţiunea înaintată instanţei a solicitat şi plata veniturilor ce-i reveneau ca director-coordonator adjunct al APIA Constanţa.

În concluzie, PD-L Constanţa va fi nevoit să mai cedeze un post de director, de data aceasta în favoarea unui alt social-democrat. Cel ce va fi dat la o parte de Aurel Şuşman este Stere Pufleni, încă director-coordonator al APIA Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fleancu 17 Feb, 2010 23:11 asa este singur om care intradevar a stiut ce vrea de la noi cei din apia. pacat ca nu a ramas in continuare. era un om deosebit. stia ce sa ceara de la noi. il asteptam sa revina.
  • jecu 14 Feb, 2010 23:12 Se face dreptate! E singurul sef competent pe care l-am avut!