Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz, chemat in instanta de fostul auditor

ro

30 Jun, 2010 03:10 1310 Marime text
cap_4.jpgPrefectura Constanţa, prin prefectul Claudiu Palaz, a fost chemată în instanţă, anul trecut, de fostul auditor al instituţie, Constantin Robert Dolhan, pe motiv că acesta ar fi fost dat afară abuziv

După ce Dolhan a câştigat pe fond procesul, Instituţia Prefectului a formulat recurs, înregistrat pe 25 iunie la Tribunalul Constanţa. Dosarul numărul 12453/118/2009 are ca obiect un litigiu privind funcţionarii publici, formulat pe baza legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici.

În acest caz, prefectul Palaz ne-a declarat că instanţa i-a admis acţiunea pe fond a fostului său angajat fără a se aplica legea corectă. „Când a dat soluţionare judecătoarea Stoianoglu s-a bazat pe Legea ANI care este neconstituţională. De aceea am depus recurs". Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai declarat că Dolhan a fost angajat din 2005 în calitate de analist superior şi că acesta a fost pensionat pentru limită de vârstă cu pensie specială cu mai mult timp înainte ca acesta să depună actul la sediul Prefecturii. Decizia a fost înregistrată la sediul instituţiei pe 16 septembrie. Palaz a mai adăugat că aşa cum prevede statutul funcţionarilor publici nr. 188/1999, la art. 98, al.1, lit. d) raporturile de serviciu încetează „la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limita de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public, potrivit legii". În plus, în conformitate cu Legea 164/2001 privind pensiile militare de stat, personalul militar se poate angaja contractual, nu în calitate de funcţionar public.

dosar_prefectura_-_claudiu_palaz_09.jpgA trimis contestaţie la MAI şi ANFP

De cealaltă parte, fostul auditor al Prefecturii Constanţa, Constantin Dolhan, ne-a declarat că la câteva zile de la instalarea în funcţie a prefectului Palaz, pe 6 octombrie 2009, a primit ordinul nr. 393 de încetare a raporturilor de serviciu. „Eu am o pensie militară pentru cei 15 ani de activitate în armată. La acel moment nu era încă în vigoare legea care făcea referire la alegerea pensiei ori a salariului în cazul în care eşti un pensionar activ. Cei de la Prefectură şi-au motivat decizia prin faptul că sunt pensionar. Încetarea activităţii s-a făcut abuziv", este de părere reclamantul. În plus, acesta a declarat că a formulat contestaţie la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care i-ar fi dat dreptate, că încetarea activităţii nu s-a făcut în prevederile legale, MAI transmiţând Prefecturii să anuleze ordinul şi să-l repună pe funcţie pe Dolhan. În plus, Dolhan susţine că s-a adresat şi Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor publici care i-ar fi dat şi aceştia dreptate.

Practic, reclamantul nu a solicitat decât repunerea pe funcţie şi plata retroactivă a drepturilor salariale de la momentul încetării activităţii. La acest moment, postul este neocupat, Instituţia Prefectului funcţionând fără un auditor.

Primul termen al recursului se va judeca pe 15 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii