Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou bilanț al cutremurelor din Japonia! 215 persoane au murit și cel puţin 577 de persoane au fost rănite

ro

12 Jan, 2024 18:00 921 Marime text
Foto: Google MapsBilanţul deceselor în urma unei serii de cutremure puternice cu magnitudinea de până la 7,6 grade care au zguduit de Anul Nou prefectura Ishikawa din centrul Japoniei şi regiunile din apropierea acesteia a crescut vineri la 215 morţi, au anunţat media locale, transmite agenţia Xinhua citată de Agerpres.ro

Numărul persoanelor date dispărute a scăzut la 28 în cea mai afectată prefectură, Ishikawa, în timp ce cel puţin 577 de persoane au fost rănite în urma seriei de cutremure, a precizat postul public de televiziune NHK.

Dintre cele 215 victime, 14 nu au murit în mod direct în urma cutremurului, ci din cauza unor probleme de sănătate, în unele cazuri asociate cu stresul provocat de operaţiunile de evacuare, conform guvernului prefecturii Ishikawa.

Construcţia de locuinţe temporare pentru persoanele ale căror case au fost avariate de seismul puternic a început vineri, potrivit autorităţilor locale.

Guvernul prefecturii construieşte 115 locuinţe improvizate în patru locaţii din Wajima şi Suzu, două oraşe puternic afectate de seism, urmând ca acestea să fie finalizate în decurs de o lună.

Între timp, premierul Fumio Kishida a declarat vineri că aproximativ 23.700 de unităţi de locuinţe de urgenţă au fost asigurate pentru persoanele ale căror case au fost avariate de cutremur.

Kishida le-a cerut miniştrilor să ia măsuri prompte pentru ca persoanele care doresc să se mute în locuinţe de urgenţă să o poată face cât mai curând posibil şi a solicitat punerea la dispoziţie a unor spaţii de cazare suplimentare, cum ar fi hoteluri, pentru persoanele evacuate care stau în adăposturi improvizate.

Vineri, poşta din Japonia a reînceput să accepte colete destinate oraşelor Nanao, Shika şi Nakanoto din Ishikawa, în condiţiile în care lucrările de reparaţii la drumurile avariate avansează, iar sucursalele poştale din regiune dispun acum de spaţiu pentru depozitarea acestora. 

 Agerpres.ro 

Citește și: 

Tragicul bilanț al cutremurului din Japonia a urcat la 168 de decese și 323 dispăruți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii