Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmanii isi aleg muftiul

ro

19 Apr, 2010 03:07 1847 Marime text
cap_1.jpgData alegerilor a fost aleasă în urma şedinţei de joia trecută a Consiliului Sinodal. Începând de vineri, până pe 10 mai, toţi cei interesaţi de ocuparea acestui fotoliu îşi pot depune candidaturile. Mandatul viitorului şef al Cultului Musulman din România este de cinci ani.

Consiliul Sinodal (Şura-i Islam) a mai decis ca pe 10 mai, Adunarea Generală a Imamilor să-i aleagă pe noii membri ai Consiliului. Noul Consiliu ales se va reuni, pe 10 iunie, la sediul Muftiatului, pentru alegerea noului Muftiu.

În şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Sinodal a aprobat pentru prima dată Regulamentul de organizare şi funcţionare al Muftiatului Cultului Musulman din România. Consiliul este organul suprem care ia decizii privind organizarea şi funcţionarea Cultului Musulman din România, fiind compus din Muftiul în funcţie - care este şi preşedintele de drept, câte patru reprezentanţi ai UDTTMR şi UDTR, directorul Colegiului Naţional „Kemal Atatürk" din Medgidia, plus 15 imami.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mafia muftiului 19 Apr, 2010 09:13 data trecuta au primit cite 10 mi euro fiecare sa aleaga un informator de 28 ani sluga lui basescu care vinde alcool si carne de porc jos la muftiat.voi romanii aveti restaurant jos la patriarhie? unde merg chiriile de l muftiat si de la dio? in uzunarul muftiului care trage chiolhanuri la restaurant aspendos cu mafia -sri si dna tac -sint milioane de euro furati si geamiile cad peste enoriasi cimitirele arat groaznic ...dar avem muftiu care se mai uita la anunturi matrimoniale -rusine