Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Tusac chemati la bara de prefect

ro

15 Feb, 2010 04:02 1775 Marime text
cap_1.jpgSecţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa a înregistrat recent, trei acţiuni înaintate de prefectul judeţului, pârâţi fiind primarii municipiilor Constanţa şi Mangalia.

Trei acte administrative, unul emis de Primăria Constanţa şi două de Primăria Mangalia, au fost atacate în instanţă de Instituţia Prefectului judeţul Constanţa. „Atacarea în instanţă s-a decis pe bazaverificărilor efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcţii - Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud - Est. În urma unor sesizări în care au fost semnalate nereguli, inspectorii au controlat obiectivele vizate de actele respective", a precizat directorul Cancelariei prefectului, Corina Cuşa.

Primul dosar nr. 1599/118/2010 a fost înregistrat în data de 11 februarie şi are ca obiect anularea unui act administrativ. Părţi din proces sunt prefectul Claudiu Iorga Palaz - reclamant şi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, în ipostaza de pârât. Actul a cărui anulare este solicitată în instanţă este Autorizaţia de construire nr. 1805/2009 emisă de primarul municipiului Constanţa, beneficiar fiind SC Scut SA. Prin acest document edilul Radu Mazăre autorizează construirea a două imobile, cămine cazare, situate pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 144. „Această autorizaţieeste considerată nelegală întrucât beneficiarul nu a prezentat documente privind rezistenţa mecanică şi stabilitatea structurii de rezistenţă şi nici documente privind securitatea la incendiu", ne-a menţionat Corina Cuşa. Mai mult, se pare că, la data emiterii autorizaţiei respective, una dintre construcţii, era definitivată încă din data de 3 septembrie 2009.

radu_mazare.jpgLucrări legalizate din condeiul primarului

Alte două acţiuni în instanţă - dosar nr. 1597/118/2010 şi dosar nr. 1598/118/2010, ambele înregistrate pe 11 februarie - îi au ca „protagonişti" pe reprezentantul Guvernului în teritoriu şi pe edilul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, semnatarul unor autorizaţii de construire considerate a fi nelegale, motiv pentru care se solicită anularea. Prima Autorizaţie de construire nr. 158/2009, emisă de primarul din Mangalia, are ca beneficiar Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din localitate. Lucrarea autorizată este „Modificare de proiect în curs de execuţie - reabilitare şi modernizare Parc Sanatoriu Balnear - amenajare şi împrejmuire teren de joacă pentru copii". „Şi această autorizaţie a fost emisă fără a exista documente privind rezistenţa, stabilitatea şi siguranţa la foc a pavilionului de lemn inclus în proiectul iniţial. De asemenea, autorizaţia nu are nici avizul de mediu. Mai mult, nu există planşe care să detalieze configuraţia terenului de joacă pentru copii (numărul, caracteristicile şi modul de amplasare al obiectelor de joacă pentru copii şi a terenului de minigolf)", a menţionat directorul Cancelariei prefectului, Corina Cuşa.

Cealaltă Autorizaţie de construire nr. 138/2009, emisă tot de Tusac, era „destinată" Societăţii Comerciale LGV Invest Quality SRL Tulcea, iar lucrarea „legalizată" este „Cort pe structură metalică în incinta Portului Turistic Mangalia". Numai că, realizarea acestui cort nu corespunde cu reglementările din Planul Urbanistic Zonal aprobat de autoritatea locală în sensul că imobilul, supradimensionat, afectează imaginea de ansamblu. „Construcţia este cu 24 de metri mai înaltă decât permite zona şi ocupă o suprafaţă mai mare cu 50 % decât era stabilit prin Planul Zonal. De asemenea, nu sunt prevăzute locuri de parcare pentru acest obiectiv, precum s-a stabilit prin Planul Urbanistic Zonal", ne-a explicat Corina Cuşa.

Termenele de judecată a celor trei procese n-au fost încă stabilite dar, la un moment dat, instanţa va da verdictul privind legalitatea emiterii autorizaţiilor de construcţie atacate de prefect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii